Karşıyaka'da Ofoedu krizi

Karşıyaka’nın Nijeryalı golcüsü Ofoedu, arka adalesindeki sakatlığı bahane ederek ülkesine gitti. 

Yıldız futbolcu ligin son haftasında Ankaraspor karşısında görev yapmayacak. Bucaspor derbisine iğneyle çıkan Ofoedu’nun ciddi probleminin olmadığı, noel tatilini ülkesinde geçirmek için böyle bir gerekçe öne sürdüğü iddia edildi. Karşıyaka’da geçen yıl da Dalmat ve Makukula, paralarını alamadıkları gerekçesiyle Kartalspor’la oynanan devrenin son maçına çıkmamıştı.

Ankaraspor maçı öncesi yaşanan olaya büyük tepki gösteren Başkan Fatih Diniz, Ofoedu’nun menajerini görüşmeye çağırdı. Başkan Diniz, menajere, "Ligde 5 gol attı ama son haftalarda formunda büyük düşüş var. Kendisine çeki düzen versin" dedi. 

Karşıyaka’da sakat olan Tayfun ve Muhammet’in de forma giymeyeceği Ankaraspor maçında defansta Mehmet-Cenk ikilisi görev yapacak. Maç gününe kadar bir teknik adamla anlaşılmazsa takımı sahaya antrenmanlara nezaret eden Altyapı Koordinatörü Mehmet Yavuz çıkaracak.

İBRE KARAMAN'A DÖNDÜ

Sait Karafırtınalar’ın yerine teknik direktör arayan Karşıyaka, Ünal Karaman ve Yusuf Şimşek isimlerine yoğunlaştı. Yönetim, A Milli Takım’ın dünya üçüncüsü olduğu dönemde yardımcı antrenör olan, Ümit Milli Takım, Ankaragücü ve Konyaspor’u çalıştırdıktan sonra son olarak Trabzonspor’da sportif direktör olarak görev yapan Karaman’a ağırlık veriyor. Ünal Karaman’la yapılan ilk görüşme olumlu sonuçlandı.


CİSSE BOMBASI

Karşıyaka, ünlü Fransız futbolcu Djibril Cisse’nin transfer edileceği haberiyle çalkalanırken, olayın gerçek yüzü ortaya çıktı. Daha önce Giresunspor ve Mersin İdman Yurdu’nu çalıştıran Yüksel Yeşilova, Karşıyaka ile anlaşması durumunda Cisse’yi getirme önerisinde bulundu. Yabancı kontenjanı dolu olan ayrıca Cisse için yeterli bütçesi de bulunmayan Kaarşıyaka teklifi gündeme almadı.