Kılıçdaroğlu: Bayraktar delikanlı gibi davrandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu özel bir televizyon kanalındaki bir programa katılmak için, Ankara'dan İstanbul'a geldi. Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle Saat 20.05'te Atatürk Havalimanı'na gelen Kılıçdaroğlu'nu VIP kapısında partililer karşıladı.

Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin, istifalar ve Erdoğan Bayraktar'ın açıklamaları ile ilgili soruya "Sayın Erdoğan Bayrtaktar delikanlı gibi davrandı. İnandığını şeyleri söyledi. 'Başbakan'ın verdiği talimatları yerine getirdim. Eğer o talimatlar yanlışsa, yolsuzluğa kaynaklık yapıyorsa, önce yargılanması gereken, istifa etmesi gereken kişi Erdoğan'dır dedi. Bir Karadenizli, delikanlı gibi davrandı." dedi.

İkinci operasyon ile ilgili soruya ise Kılıçdaroğlu "Yolsuzluk nerede yapılırsa üzerine kararlılıkla gidilmesi lazım. Bu ülkede 76 Milyon yurttaşın bu devlette hakkı vardır, payı vardır. Herkes vergi veriyor bu ülkeye. Dolayısıyla yolsuzluklara karşı bütün yurttaşların duyarlı olması lazım. Varsa bir yerde yolsuzluk onu üzerine devletin yetkili organlarının kararlılıkla gitmesi gerekir. Hükümetinde yapması gereken bu işin önünü açmaktır." şeklinde cevap verdi.