Star yazarından canlı yayında şok itiraf

Star Gazetesi Yazarı Hikmet Genç, iki yıl önce Nedim Şener ve Ahmet Şık için yazdığı yazılara ilişkin, "Kayıtlara geçsin, biz de o dönemde bu gazla haysiyet cellatlığı yaptık" dedi.

Genç, Tvnet'teki oturumda Zaman'ın Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'yı sert sözlerle eleştirdi. Geçmişte İlhan Cihaner'in cemaat hakkında soruşturma yürütmesini Zaman Gazetesi'nin "Hukuk Skandalı" başlığı ile haberleştirerek, "Başbakanın nasıl haberi olmaz" diye sorduğunu dile getiren Genç, 17 Aralık operasyonundan Başbakanın haberinin olmasına ilişkin "Nasıl bir diktatörse, iki yıl soruşturma yapılıyor haberi yok" dedi.

Programın moderatörünün "İlhan Cihaner, Nedim Şener, Ahmet Şık, Hanefi Avcı haklıymış diyor musunuz şimdi" şeklindeki sorusuna karşılık Hikmet Genç şunları söyledi:

"Evet diyorum. Kayıtlara geçsin. Biz de ne kadar saftirikmişiz, kendimizi köşe yazarı sanıyoruz. Gerçi ben mizah yazıyorum, köşe yazarı değilim. Ama o gazla Nedim Şener hakkında Ahmet Şık hakkında yazılar yazdık, haysiyet cellatlığı yapmışız..."