Nazilli'de canlı bebeği gömdüler iddiası...

Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde, 39 yaşındaki Fikriye Mungan, 20 yıl önce eltisi Ş.Y.’nin erken doğum yaptığını ve boşandığı eşinin babasının, bebeği canlı olarak poşete koyup gömdüğünü iddia etti.

Şikayet üzerine harekete geçen polis, söz konusu yerde yaptığı kazıda, poşet barçaları buldu, ancak bebeğe ait kemik bulunamadı. Mungan, "Eski kayınpederim 10 yıl önce öldü. Tehdit edildiğim için anlatamadım, ancak vicdan azabı çekiyorum, dayanamadım" diye konuştu.

Nazilli İlçesi'nde oturan 2 çocuk annesi Fikriye Mungan, dün akşam saatlerinde telefonla polisi arayıp, yaklaşık 20 yıl önce meydana geldiğini iddia ettiği bir olayı anlatmak istediğini söyledi. Karakola davet edilen Mungan, eski eltisi Ş.Y.’nin 7 aylık hamileyken tarlada doğum yaptığını, eski kayınpederi A.Y.’nin de "Bu çocuk yaşamaz" dedikten sonra bebeği kordon bağıyla canlı canlı bir poşete koyduğunu ardından evin bahçesindeki ağacın dibine gömdüğünü iddia etti.

Harekete geçen polis, bugün sabah saatlerinde Mungan’ın gösteriği yerde, belediye ekiplerinin de yardımıyla kazı çalışması yaptı. Kazı sırasında, parçalanmış bir poşet bulundu. Ancak incelemede, bebeğe ait herhangi bir kemiğe rastlanmadı. Bulunan poşet, incelemeye alındı.

ESKİ EŞİNİN AİLESİ TEHDİT ETMİŞ

Yıllar sonra vicdanının sesini dinlediğini kaydeden Mungan, "Eski kayınpederim, çocuk nefes aldığı halde, poşete koyup gömdü. Olaydan sonra eski eşim S.Y.’nin ailesi kimseye anlatmamam için beni tehdit etti. Korkudan yaşadıklarımı anlatamadım. Olay nedeniyle ailesi eşimle aramı bozdu. Biz de geçen yıl boşandık. Tehditler devam etti, ancak vicdan azabına dayanamadım" dedi.

ANNENİN DE HABERİ VARMIŞ

Aynı bahçedeki diğer evde yaşayan üç çocuk annesi Ş.Y., "Tarlada çalışırken, erken doğum yaptım. Eşim beni hastaneye götürdü. Bebeğimin ölü doğduğu söylendi. Taburcu olup eve geldiğimde, kayınpederime çocuğumu sordum, o da ölü doğduğunu bu nedenle bahçeye gömdüğünü söyledi. Sonra bir daha konuşulmadı" diye konuştu. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.