Düzeltme ve özür: İzmir kulüplerine 4,5 milyon lira

"izmir kulüplerine 4,5 milyon dolar dedi ama" başlıklı haberimizi içerdiği maddi hatalar dolayısıyla düzelterek yeniden yayımlıyoruz.

Saygılarımızla

Haberegeli 

 

Altınordu'nun Havagazı Fabrikasındaki 90. yıl kutlamasına katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, yasalar çerçevesinde kentin 6 tarihi kulübüne maddi destek sağlayacaklarını belirtti ve rakam da telaffuz etti: 4,5 milyon lira.

Kocaoğlu'nun "Protokol imzalandı ya da imzalanmak üzeredir, yakında size gelir" şeklinde dediği ve "güle güle kullanın" diye ilave ettiği paranın dağılımı şöyle:

PTT 1. Lig'deki Karşıyaka ve Bucaspor'a 1'er milyon lira

2'nci Lig'deki Göztepe, Altınordu ve Altay'a 500'er bin lira. Kalan miktar diğer kulüplere pay edilecek.

Bir süre önce Fenerbahçe kongresine oy kullanmaya gittiği için İzmir kulüplerinden tepki alan Kocaoğlu'nun bu jestle gönül almayı hedeflediği belirtiliyor.

Altınordu ve Göztepe dışında, rutin ödemelerini yapmakta zorlanan kulüplerin yılbaşına tkadar hesaplarına yatacak parayla önemli rahatlama sağlayacakları ifade ediliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin aralık ayı başında kulüplere söz konusu ödemeyi yapacağını duyurduğu öğrenildi.

Belediyenin söz konusu habere ilişkin bülteninde yer alan bilgiler:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Meclis’te aldığı kararla, liglerde yer alan İzmir spor kulüpleri derneklerinin amatör futbol branşlarına 4.5 milyon liralık destekte bulunacak. Dağıtılacak miktarların kulüplerin bulunduğu lige göre belirlendiğini kaydeden Büyükşehir yetkilileri, bu fondan Karşıyaka ve Bucaspor’a 1’er milyon lira; Altınordu, Göztepe ve Altay’a 500’er bin lira; Menemen Belediyespor, Bergama Belediyespor ve Balçova Belediyespor’a 200’er bin lira; İzmirspor, Yeni Bornova, Yeşilova ve Torbalı’ya da 100’er bin lira verileceğini bildirdi.