Siyaset afedersiniz bilmemne yeri değildir

"Sadakat yaraşır insana görse de ikrah iyilerin yardımcısıdır Hazreti Allah..."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa'daki açılışta yaptığı konuşmada istifa eden milletvekillerine Ziya Paşa'nın bu beyti ile gönderme yaptı.

Sadakat uğruna yapılan yanlışı savunmanın da doğru olmadığını dile getiren Arınç, istifa eden milletvekillerine "Geilirken iyi oldu dediğimiz şeye giderken oh iyi oldu diyemeyiz" dedi.

 Arınç "Demirel siyaset bir tren gibidir, bazı istasyonlarda inenler de olur binenler de olur. Fırıldak Kubi olmasın da isterse ayrılsın, siyasette kural girdiğin partinin kurallarına uymaktır.  Siyaset afedersiniz bilmemne yeri değildir. Kişiler görüşlerini parti içindeki kurullarda düşüncelerini dile getirir. Vekillerin yapacağı hareket, partisine, hükümete, başbakana zarar verip vermeyeceğini hesaplamalıdır. Bizim de yeter artık dediğimiz zamanlar olmuştur. Ateş çemberinden geliyoruz. nelerle karşılaştık, benim içinde bulunduğum 4 parti kapatıldı. En son olayda partimiz hakkında kapatılma kararı verildi ben var mıyım diye sordum ismimin olduğunu öğrenince Allaha'a hamdettim. -Kişiler yaptığı açıklamalarla hükümete başbakana zarar verip vermediğini düşünmeli, zarar veriyorsa gereğini yapmalı. 45 yıl arkadaşlık edip de 'Başbakan da istifa etmeli' diyorsa birisi çok yanlıştır." dedi.