Başbakan: Bu oyunu bozacağız

Manisa’da Başbakan Recep Recep Tayyip Erdoğan’ın programı öncesi tüm hazırlıklar tamamlandı. AK Parti Gençlik Kolları tarafından, Başbakan’ın konuşma yapacağı Manisa Cumhuriyet Meydanı’na asılan ve bazı gazeteleri hedef alan afiş dikkat çekti.

Başbakan Recep Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yapacağı Manisa Valiliği’nin önündeki Cumhuriyet Meydanı gece partililerce süslendi. Meydanda bulunan Konak İş Hanı’na Ak Parti İl Başkanlığı ve AK Parti Gençlik Kolları’nın koyduğu pankartlarda bazı gazetelere gönderme yapıldı.

Pankartta yazılan “Zaman bir taraflarda pusu kuranlara bugün seni yedirmeme zamanı” sloganında hükümete son operasyon sonrasında ağır eleştiriler yapan Zaman, Taraf ve Bugün gazetelerinin logoları kullanıldı. Manisa İl Başkanlığı’nın astığı diğer pankartlarda, “Kefeninle çıktığın bu kutlu yolda kefenin bir parçası olmaya geldik” , “Bizim Başbakan'a olan sevgimiz Anayasa'nın ilk üç maddesi gibidir. 1-Değişmez, 2-Değiştirilemez, 3-Değiştirilmesi teklif dahi edilemez” gibi sloganlar yer aldı.

- BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonunu geçireceği Manisa’da toplu açılış törenine katılarak son günlerde yaşananlarla borçlanma faizinin artmasına tepki gösterdi. Başbakan Erdoğan, “Bunun bedelini kim ödeyecek? Bu çeteler, bu ihanet şebekesi. Toparlarız bunları merakınız olmasın. Bu tuzak dışarıda planladı. Ama siz sakın beddua etmeyin, kim olursa olsun siz dua edin” dedi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'e uçakla geldikten sonra, iki gün kalacağı Manisa’ya helikopterle saat 14.30 sıralarında gelerek Cumhuriyet Meydanı’ndaki toplu açılış törenine katıldı. 'Türkiye seninle gurur duyuyor', 'Başbakan Erdoğan' sloganlarıyla kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan, meydanı dolduranların sevgi gösterisiyle karşılaştı. Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’la birlikte meydandakilere el salladı. Erdoğan, “Manisa alimleriyle büyük bir şehir, evliyalarıyla büyük bir şehir. Bu büyük şehre bir büyük sıfatı da biz ekledik. Size söz verdiğimiz gibi Manisa’yı büyükşehir ilan ettik. İnşallah Manisa, 30 Mart yerel seçimlerine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanını seçmek için giriyor. Büyük Manisa’ya hayırlı olmasını niyaz ediyorum" dedi.

Ana ve yavru muhalefetin büyükşehire karşı çıktığını, ana muhalefetin de bunu Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünü hatırlatan Erdoğan, sonucun değişmediğini belirtti. Köylerin mahalle olacağını., buralara ilçe ve büyükşehir belediyelerinin hizmet götüreceğini ifade eden Erdoğan, "Köylerde kanalizasyon diye bir şey bilir misiniz? Artık köylerde kanalizasyonlar oluşmaya başlayacak. Çünkü Manisa’nın büyükşehir belediyesi, içme suyu ve kanalizasyon idaresiyle bunları yapacak. Köylerimiz foseptik çukurlarından arındırılmış olacak. Ana ve yavru muhalefetin medeni olmak gibi bir dertleri yok. Bizim şehircilikte yerel yönetimdeki deneyimlerimizle bunlar mukayese edilmez. İki gün Manisa’da misafiriz. Hem merkez hem de ilçelerde açılışlar yapacağız. Manisalılarla kucaklaşacağız. Bugün, bu açılış töreniyle Manisa’da yapımı tamamlanan 356 milyon TL’lik kamu yatırımını hizmete alıyoruz. Özel sektörü de eklediğimizde bu açılışla toplam 665 milyon TL’lik yatırım gerçekleştiriyoruz. Turgutlu, Salihli, Akhisar, Demirci’de olacağız. Oralarda da açılışlarımızı yapacağız. İki gün içinde toplamda 778 milyon TL’lik yatırımını tüm Manisa’ya kazandırmış olacağız” dedi.

ÜLKE NORMALLEŞTİ

Başbakan Erdoğan, çeşitli alanlarda Manisa’ya, görevdeki 11 yılda, 8 katrilyon (milyar) liralık yatırım yaptıklarını anlatatarak “Dertlisiniz, acılısınız biliyorum, Derdinizi de acınızı da paylaşıyorum, çünkü o acıyı derdi ben de bir baba olarak çok çektim. Biz gelene kadar yavrularımızın kitabını bile bulamıyorduk be. Geldik biz kitabı ücretsiz olarak dağıtacağız dedik, sıraların üzerine kitapları koyduk. Bizden öncekilerin aklı nerdeydi? Onların öyle bir derdi yok. Biz teksir saman kağıtlarıyla okuduk, kitap yoktu bizim dönemimizde. Çok çile çektik, çocuklarımız çekmesin istedik. Onun için kuşe kağıttan kitaplar hazırlattık. Türkiye’nin dört tarafında yavrularımız, bu kitapları ücretsiz alabiliyor. İmkanı olmayan yavrularımıza burs verdik ya. Kız, erkek öğrencilere. Parayı da anneye verdik, babaya değil. Kardeşlerim bitmedi, üniversite öğrencilerimiz ne alıyordu. 45 liracık. Şimdi Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalıyorsa 484 lira. Yılbaşından sonra bu rakam 500 liranın üzerine çıkıyor. Master öğrencilerine 580 lira, doktora öğrencilerine asgari ücret veriyoruz. Kızlarımız ayrımcılığa tabi tutuldu. 15 yıl nerdeyse yavrularımız başları örtülü diye okullara sokulmadı. Kimler vardı iktidarda. İktidarda olanlar bunun hesabını niye vermiyorlar. Biz sabır sabır dedik. Hamdolsun artık bu ayrımcılığı bitirdik. Şimdi artık yavrularımız okullarına başörtülü olarak giriyor mu. Başı açık olarakta giriyor mu. Ne oldu, ülke parçalandı mı, ülke normalleşti. Başı açık örtülüsü de şimdi aynı sınıfları paylaşıyor. Rahatsız olan yok mu, onları biliyoruz. Ana, yavru muhalefet bunlar rahatsız. Ama şu anda ses çıkaramıyorlar. Çünkü bu milletin mayasında bu var da onun için. Katsayı dediler. Meslek Lisesi mezunlarına katsayı dediler. İnsaf ya. Neden. Ayağına bağlıyorsun bir taşı koş diyorsun. Nasıl koşacak. Ne oldu şimdi, katsayılar kalktı mı, kalktı. Şimdi tüm meslek lisesi mezunları isteği yere gitme fırsatına sahip. Daha güzel günler var önümüzde. Kamuya başı örtülü sokuluyor mu, şimdi giriyor. Ne oldu parçalandık mı, Bu ülkenin evladı değil mi o. Neden rahatsız oldunuz bundan. Artık normalleşen bir Türkiye var” dedi.

BU OYUNU BOZACAĞIZ

Başbakan Erdoğan, “Ama rahat durmadılar, Gezi olaylarıyla bir çalkalanma yaptılar. Yetmedi son günlerde bu olayı çıkardılar. Bu yapılanlar, salt AK Parti parti iktidarına karşı değil, bunlar bu millete karşıdır. Çünkü Türkiye büyüyor, güçleniyor. Güçlenmesi demek, milletin güçlenmesi demektir. Bunu hazmedemiyorlar. Bunun arkasında uluslarası güçler, içerideki taşeronları var. Bunun kimler olduğunu, taşeronların kimler olabileceğini sizler biliyorsunuz, tahmin ediyorsunuz. Bu oyunu da hep birlikte bozacağız, el ele vereceğiz. Durmadan usanmadan, tatlı dille konuşmak suretiyle inşallah şu kalan 90 günde AK parti iktidarının devamından yana bir tercih yapacağız. Ya millet, ya zillet diyorum. Evet, ya millet kazanacak, ya zillet kazanacak. Ne diyoruz, millet diyoruz. İnşallah bunu birlikte başaracağız” diye konuştu.

ATTIKLARI ADIMLAR, ÇAMURLAR FARKLI

Türkiye’deki yatırımlara da değinen Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

“Gazi Mustafa Kemal’den sonra bize kadar yapılan bir şey var mı. Bu kadar CHP iktidarları, MHP geldi ne gördünüz Bunlar dertli değil, bunların yapacağı işler değil bunlar. Biz sevdalıyız, biz bunu yaptık yapacağız. Ankara’dan bu tarafa doğru hızlı trenin inşaatı başladı. Toplam 641 kilometre Ankara İzmir yüksek hızlı tren projesini en kısa sürede tamamlanacak. Ankara İzmir arasını üç saatin altına düşüreceğiz. İzmir’de İZBAN’ı biz yaptık, belediye değil. Belediye yapamadı. İzmir’e özgün bir raylı sistemi kazandırdık. Manisa’ya kadar uzatma kararı aldık, en kısa sürede harekete geçiyoruz. Allah aşkına soruyorum, bu CHP buralarda ne diyecek. Bu şehri daha iyi mi yönetiriz diyecek. Ya siz mecliste büyükşehire karşıydınız, bunu hangi yüzle söyleyeceksiniz. Dürüst olmak gerekir. İşte son günlerde bu kampanyada dikkat ediniz attıkları adımlar çamurlar farklı. Ne diyorlar? Büyük yolsuzluk operasyonu. Bunlara sadece şunu söyleyim. Temel ilke koyacağım. Biz yolsuzluğa bulaşan kim olursa olsun karşısında bizi bulur, bundan tavizimiz olmaz. Fakat çok ciddi bir iftira kampanyası da var. Maalesef devletin içinde yapılaşmaya giden bir örgüt, çete de var. Bunlar mahremiyet diye bir şey tanımıyor. İzlemekse izlemek. Dinlemekse dinlemek. Yapılan işlerde yargıda dürüst adım atan bütün yargı mensuplarını tenzih ediyorum, ama maalesef belli bir örgüt anlayışı içerisinde, görev alanının dışına çıkarak bazı medya gruplarını da içine alarak masum insanları karalamak isteyen yargı mensupları var. Oradan da bu tür servisler yapılıyor. Hiçbir savcı medyayla işbirliği yapamaz. Polisin de ama maalesef orada da bunlar var Bu tür servis ordan da yapılıyor. Bir bakıyorsun hiçbir günahı olmayanlar bunla suçlanıyor. Bir savcının başsavcısı görevini kendisinden alıyor. Sen sana verdiğim talimatı niye yerine getirmedin diyor, bana bunu niye göstermedin, sen bunu niye yapmadın? Hemen o yandaş medya, malum savcıya sahip çıkıyor. Allah aşkına o savcı da adliye sarayı önünde bildiri dağıtıyor. Marjinal örgütlerin militanları gibi adliye sarayının önünde bildiri dağıtıyor. Sen kime hizmet ediyorsun? önce bunu bilelim, tanıyalım. O savcı kime hizmet ediyor? Gün ola harman ola. Suç duyurusu yapıyorum. HSYK’ya suç duyurusu yapıyorum bakalım ne yapacak. Ama bu arada HSKY’ya da söylüyorum, sizler de adli kollukla ilgili olarak Danıştay’daki süreci etkileme hakkına sahip değildiniz. Siz de dürüst hareket etmediniz. Anayasanın 138’inci maddesini çiğnediniz. Hangi kurum olursa olsun bunu yapamazsınız, ama siz bunu yaptınız. Hak er veya geç yerini bulacaktır. Biz bu makamlarda faniyiz, baki olan Allah’tır. Baki olan bu kubbede kalacak hoş sedadır, hizmet, eserdir. Biz bu makamlarda ilelebet kalmayacağız. Milletimiz emaneti alırsa hizmete başka yoldan devam ederiz. Vademiz dolduğunda bu dünyadan çekip gideceğiz. Ama biz öldükten sonra kapanmayacak eserlerimiz sayesinde bir amel, hayır defteri bırakmak istiyoruz.” 

TOPARLARIZ BUNLARI MERAKINIZ OLMASIN

Başbakan Erdoğan, konuşmasının devamında birlik berabelik çağrısı yaptı, şöyle devam etti:

“Biz istiyoruz ki, ülkemizde birlik beraberlik olsun, bizden sonra bugünkü gibi özgür bağımsız demokratik bir ülke olsun. Türkiye bizden sonra milli iradenin egemen olduğu bir ülke olsun. Türkiye dışında bu planlanan bu alçakça projenin taşeronluğunu Türkiye içinden de bazı örgütler, bazı medya, sermaye çevreleri üstlendi. Biz istiyoruz ki 11 yıldır ülkemiz nasıl büyüyorsa büyümeye devam etsin. 11 yıldır bizim derdimiz böyle bir Türkiye’nin inşası içindir. Biz kendimiz, partimiz, belli bir şehir, bölge için değil 780 bin km için 81 vilayet için çalışıyoruz. Tamamı için huzur refahı istiyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz. Bizde ayrım yok. CHP, MHP, Kürt, Türk Çerkez diye ayırmıyoruz. Biz, Yunus’un’un diliyle Yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Yola çıkarken bir şey daha dedik, tek millet dedik, iki tek bayrak dedik, üçüncüsü tek vatan diyoruz. Dördüncüsü tek devlet diyoruz. Böyle bütünleşeceğiz. İstikrarla büyüyen bir Türkiye var. Yolsuzlukların olduğu bir Türkiye olsa, 79 senede 6 bin 100 km yol yapılmışken, 10 senede 17 bin km bölünmüş yol yapılabilir miydi? 79 senede 230 milyar dolar milli geliri olan bir Türkiye 10 senede 800 milyar dolara milli gelire yükseltebilir miydi? Ziraat, Halk, Vakıf Bankası görev zararı yazıyordu. Şimdi hepsi kar ediyor. Yolsuzluk olsa bunlar olur muydu? Devletin borçlanma faizi yüzde 60, şimdi 6-7, bu olaylarla yukarı doğru tırmandı. Bunun bedelini kim ödeyecek? Bu çeteler bu ihanet şebekesi. Toparlarız bunları, merakınız olmasın. Yani MHP, yavru CHP, DSP onlar borçlandı biz ödedik. Merkez Bankası 136 milyar dolar döviz rezervine çıkabilir miydi yolsuzluk olsa? Daha güçlü olacağız inşallah hiç endişeniz olmasın. Rekorlar kıran emin adımlarla geleceğe ilerleyen bir Türkiye var. 26 havalimanı şimdi 52 tane havalimanı var. Bunlar durup dururken olmadı be. Biz geldik.” 

BEDDUA ETMEYİN DUA EDİN DUA

Başbakan Erdoğan, “Büyüyen Türkiye birilerini rahatsız etti, faiz, kan, savaş lobilerini rahatsız etti. Onlar şehit gelsin istiyorlardı zil takıp oynayalım diyorlardı. İşte bu lobiler terör, savaş, kaos lobisi benim güzel ülkemi karıştırmak, operasyon yapmak bu aziz milletimin kutlu yürüyüşünü durdurmak istiyor. Burada acı olan, Türkiye için de bir takım çevrelerin örgütlerin bu kirli saldırıda görev almış olmalarıdır. Bu tuzak dışarıda planladı. Ama siz sakın beddua etmeyin, kim olursa olsun siz dua edin dua. Beddua kavramı var ya. Bedduaya lanet duaya davet, bize yakışan budur. Biz buna inanıyoruz, Müslüman o kimsedir ki, elinden ve dilinden diğer müslümanların emin olduğu insan. Biz böyle bakacağız. Asla insanlara bu noktada beddua etmeyeceğiz. Şu karşımdaki onurlu gururlu millet bu idrakin içerisindedir” diye konuştu. 

TOPLU AÇILIŞI YAPTI

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından, beraberindeki bakan ve heyetle birlikte 778 milyon 158 bin 655 TL tutarındaki 154 tesisin toplu açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi. Açılışı yapılacak tesislerden 441 milyon 134 bin 122 TL tutarındaki 101 proje kamuya, 337 milyon 24 bin 533 TL tutarındaki 53 yatırım ise özel sektöre ait bulunuyor.

AÇILIŞ TÖRENİNDEN NOTLAR

Toplu açılış töreninin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı’nda polisler tarafından geniş güvenlik önlemi alındı, protokol yerinde, sivil savunma ekipleri tarafından kimyasal ölçümü yapıldı. Vatandaşlar, arama noktalarından geçirilip meydana alındı. Meydana, “ZAMAN bir TARAF’larda pusu kuranlara BUGÜN seni yedirmeme ZAMAN’ı”, “Manisa’ya hoş geldiniz”, “Bizim Başbakanımıza olan sevgimiz, anayasanın ilk üç maddesi gibidir” yazılı pankartlar açıldı. Meydanın ön tarafına bayanlar, arka tarafa ise erkekler alındı. Tören öncesi yöreye ait şarkılarla eğlenildi. Meydana gelen vatandaşlara Türk ve AK Parti bayrakları dağıtıldı. Başbakan Erdoğan, tören öncesi helikopterle meydan üzerinde tur attı.

7 TGB’Lİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada, Manisa Emniyeti, toplu açılıştan önce saat 13.30’da TGB üyesi 7 genci, önlem olarak gözaltına aldı. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, İşçi Partisi İl Başkanı Erdem Özdemir’le birlikte emniyet müdürlüğü ek binasına gitti, gençlerin durumuyla ilgili bilgi aldı, uygulamayı, insanların kafasındaki fikirlere ipotek koyma olarak değerlendirdi.