İzmir'de gergin gece

İzmir'de, Uludere Operasyonu'nu protesto eden 20 kişinin gözaltına alınmasına tepki göstermek isteyen gruba TOMA araçları ve çevik kuvvet polisleriyle polis müdahale edildi. Polise taş, şişe ve havai fişek atan, banka şubeleri ve ATM'lere zarar veren grup, polis müdahalesinin ardından sokak aralarına kaçarak dağıldı.

Uludere Operasyonu'nu protesto etmek için kentte gün boyu gösteriler düzenlendi. Operasyonun 2'inci yıl dönümünde hükümeti protesto eden ilk eylemci grup, sessizce dağıldı. Ardından saat 15.00'de yaklaşık 300 kişi ikinci bir eylem yaptı. Basın açıklaması yapan bu grubun çoğunluğu dağılırken, aralarında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi olduğu belirtilen 20 kişi Hükümet Meydanı önünde açıklama yapmak istedi. İzin çıkmaması üzerine polis ekiplerinin üzerine yürümeye başlayan gruba müdahale edilirken, 20 kişi gözaltına alındı.

BANKA ŞUBELERİ VE ATM'LERE ZARAR VERİLDİ

Uludere protestosunda 20 kişinin gözaltına alındığını öğrenen yaklaşık 400 kişi, saat 19.00'da Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya geldi. Lozan'a yürüyen grup güzergâh üzerindeki banka şubelerinin ve durakların camını kırıp, ATM'lere zarar verdi.

###13017###

Lozanda ikiye ayrılan gruptan 150 kişi, Fuar Lozan kapısını bir süre ulaşıma kapadı. Ardından Refik Saydam Bulvarı'ndan Ak Parti Konak İlçe Teşkilatı'nın bulunduğu Basmane Meydanı'na yürüyen grubu burada polis ekipleri karşıladı. Karşılarında iki TOMA aracını gören göstericiler polislere taş, şişe ve havai fişek attı. Bunun üzerine harekete geçen TOMA araçları göstericilere müdahale etti. Plevne Bulvarı'na çekilen grup tekrar Basmane Meydanı'na yürümek istedi. Tekrar harekete geçen TOMA araçlarına Çevik Kuvvet Polisleri de destek verdi. Önce Şair Eşref Bulvarı sonra Gazi Bulvarı'na kaçan grup peşlerindeki polislerin takibi ile yürüyüşün başlangıç noktası Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne döndü. Grup, ara sokaklara girip dağıldı.