Pınar'ın öldürüldüğü anlar

İzmir’in Gültepe semtinde, O Ö'nün, aşkına karşılık vermeyen Pınar Ünlüer’i, pompalı tüfekle öldürdüğü anları kaydeden güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

O.Ö’nün, yaşanacaklardan habersiz olarak kafeteryaya giren Pınar Ünlüer’in arkasından gelip önce içeridekileri tehditle dışarı çıkardığı, ardından da onlarca çocuğun gözleri önünde dehşet saçtığı, görüntülerde yer aldı.

Baba Zeki Ünlüer ise kızını öldürene, hiçbir indirim maddesi uygulanmadan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası verilmesi gerekttiğini, aksi bir kararın vicdanları yaralayacağını dile getirdi.

Geçen yıl 3 Aralık'ta, Turgut Reis Cadddesindeki bir ilköğretim okulunun karşısında, eşinden ayrıldıktan sonra anne ve babasıyla yaşamaya başlayan 29 yaşındaki Pınar Ünlüer, 7 yaşındaki oğlu A.E.K.’yı okuldan çıkması için kafeteryada beklemeye başladı. Bu sırada, ailesine ait büfede çalışan 24 yaşındaki O.Ö. de, aşkına karşılık vermeyen Pınar Ünlüer’in bulunduğu kafeteryaya gelerek pompalı tüfeğini peşpeşe ateşledi. Pınar Ünlüer’i öldüren O.Ö., olayın ardından kaçıp alkol aldıktan sonra, karakola giderek teslim oldu.

'SON ŞOVUM OLACAK' DİYE FACEBOOK’A YAZMIŞ

Sanık O.Ö.’nün, cinayetten hemen önce sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki profil sayfasında, 'Kaybedecek bir şeyim yok en fazla senelerimi yer' ve 'Ben seni pembe dünyalarımda sevdim. Şimdi karanlık dünyamda intikam almak için pusuda sabahlıyorum. Son şovum olacak az kaldı' diye yazarak dehşeti haber verdiği de ortaya çıktı.

DEHŞET ANLARI, KAMERADA

Olayın ardından tutuklanan ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan O.Ö.’nün, cinayet günü yaşattığı dehşet anlarını kaydeden güvenlik kemarası görüntüleri de ortaya çıktı. Polisin yanı sıra, Pınar'ın ailesinin de bir süre önce elde edip mahkemeye sunduğu, yandaki bir işyerinin güvenlik kamerasının kaydettiği görüntülerde ilk olarak, Pınar Ünlüer’in oğlunu okula bıraktıktan sonra onun çıkışını beklemek için kafeteryaya geldiği yer aldı. Görüntülerin devamında ise, kısa süre sonra sanık O.Ö.’nün, otomobilin arka koltuğundan aldığı pompalı tüfekle Ünlüer’in bulunduğu kafeteryaya geldiği, içeridekileri tehditle çıkardıktan sonra ise talihsiz kadını öldürdüğü görüldü. Çevredekilerin şaşkınlığı arasında Pınar Ünlüer’i öldüren O.Ö.’nün, daha sonra pompalı tüfeği yere atıp kaçması da yine görüntülerde yer aldı.

VİCDANLAR YARALANMASIN

Halen İzmir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edilen ve 7 Ocak’ta karar duruşmasının yapılacağı bildirilen O.Ö. hakkındaki davayla ilgili Pınar Ünlüer’in babası Zeki Ünlüer açıklama yaptı. Baba Ünlüer, "Pınarın katiline hiçbir indirim maddesinin uygulanmasını istemiyorum. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi gerektiğine inanıyorum. Aksi bir karar verilmesi durumunda ise vicdanım, vicdanlarımız yaralanır. Çünkü o biricik kızımı elimden aldı. Torunumu annesiz bıraktı" dedi.

Davayı takip eden avukatlardan Çağla Deniz Felamur da kadın cinayeti vakalarının çok arttığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Bunun en büyük nedenlerinden bir tanesi ise, 'haksız tahrik' adı altında cezalarda indirim uygulanması. Bunlar cezaların caydırıcılıktan uzaklaşmasına neden oluyor. Pınar Ünlüer davasının savcısı da yine aynı yönde indirim istedi. Biz mahkeme heyetinin bunu uygulamadan ceza vermesini istiyoruz. Adaletin bu şekilde yerine geleceğine inanıyoruz."

Taylan Yıldırım/DHA