Türkiye'de ilk kez İzmir'de...

Türkiye’nin ilk “Sağlık Takvimi” İzmir’den… İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Araştırma ve Sağlığın Geliştirilmesi Şubesi tüm içeriği sağlık bilgilerinden oluşan Türkiye’nin ilk 365 yapraklı “Sağlık Takvimi”ni tasarladı. Geleneksel 365 yapraklı kütük (blok) takvim kültürü kullanılarak tasarlanan “Sağlık Takvimi”nin önyüzünde sağlıkla ilgili özlü sözler, özel gün kutlamaları ile İzmir ve Ege Bölgesi illerine ait namaz vakitleri yer alıyor.

Arka yüzünde ise her güne ait farklı bir sağlık konusu, sağlıkla ilgili kısa kısa bilgilendirme bölümü, yine her güne ait yemek menüsü ve yaklaşık kalori miktarları ile ara öğün önerileri bulunuyor. “Türkiye’de ilk olan farklı bir sağlık hizmeti” Türkiye’de ilk olan “Sağlık Takvimi” aracılığıyla vatandaşlara yönelik farklı bir sağlık hizmeti sunulduğunu ifade eden İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, Sağlık Takvimi projesiyle sağlığın geliştirilmesi kapsamında halkın sağlıklı yaşam bilincini ve becerisini artırmaya katkıda bulunmayı, sağlığın korunmasında doğru davranış alışkanlığı kazanılmasına ve sağlıkla ilgili yaşam boyu öğrenme alışkanlığı edinilmesine yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi.

“Hedefimiz sağlığı geliştirmek, sağlık okuryazarlığı düzeyini yükseltmek…”

Sağlık Takvimi’ni oluştururken ağırlıklı olarak Sağlık Bakanlığı kaynaklarından yararlanıldığını dile getiren İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Türkyılmaz, “Sağlık Takvimi aracılığıyla toplum sağlığının geliştirilmesine ve halkımızın sağlık okuryazarlığı düzeyinin yükselmesine destek olmayı hedefledik. Bunun yanında toplum sağlığı kalitesinin yükselmesinde bir basamak olacağına inandığımız Sağlık Takvimi, sağlık konusunda daha bilinçli, kendi sağlığını koruyarak etkin ve üretken bir yaşam sürdüren bireylerin artmasına yardımcı olacaktır. Bunlara paralel olarak sağlık harcamalarının azalmasına, uzun vadede ise ülke ekonomisine önemli bir katma değer sağlayacaktır.” dedi.

Sağlık Takvimi’nin tüm İlçe Sağlık Müdürlükleri aracılığıyla ücretsiz olarak halka dağıtılacağı açıklanırken, kısa bir süre içinde elektronik ortama aktarılacak olan Sağlık Takvimi’ne