Altın ve dolarda 2014 beklentileri

Milliyet'ten Zeynep Aktaş'ın haberine göre, bu yıl sonunda hisse senetlerinde dip, döviz ve faizde zirve seviyelerinin görülmesi, önümüzdeki yıl dışarıdan gelecek dalgaya hazırlıklı olunmasını sağlayacak.

Faizdeki artış çift haneli rakamların görülmeye devam etmesine neden olacak.  Dolarda 2.20-2.30 seviyeleri test edilirken, altının onsunda 1.050-1.000 dolar güçlü destek seviyesi olacak.

Borsada yılın ilk çeyreğinde zayıf bir seyir gözlenecek. Bu durum “değer yatırımcıları” açısından alım fırsatı olarak görülecek. Özellikle piyasa değeri özkaynaklarının altına gerileyen şirketler, şirket avcılarının ilgi odağında olacak.

Euro, dolara göre değer kaybına uğrarken euro/dolar paritesi yılsonuna doğru 1.21 seviyelerine gerileyecek. Bütün yıl boyunca FED’in likiditeyi kısmasının yansımaları hissedilecek. Buna bağlı olarak gelişmekte olan ülkelerde yaşanacak para çıkışı, piyasalarda etkisini gösterecek. Siyasi gelişmeler etkili Yılın ilk seyri oldukça önemli. Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimler ve siyasi gelişmelere bağlı olarak yurtiçi piyasalarda dalgalanmalar görülecek.