İzmir 2014'e böyle girdi

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yeni yıl kutlamaları on binlerce İzmirliyi bir araya getirdi. Yeni yıl kutlamalarından heyecan Teoman konseriyle doruğa çıkarken, havai fişek ve ışık gösterileri de nefes kesti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce kentin en önemli noktalarından biri olan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yılbaşı etkinliğine İzmirliler akın etti. Renkli ışıklarla donatılan meydana akın eden on binlerce İzmirli, yeni yılı burada karşıladı.

Etkinlik kapsamında ilk olarak meydanda saat 20.30 sıralarında DJ Berna Öztürk sahne aldı. DJ Öztürk, alanı dolduran İzmirlileri coştururken, belediye ekiplerince bir apartmanın duvarına yansıttığı lazer gösterisi de dikkati çekti. Apartmanın duvarına lazerle yazıda 'Kızlı- erkekli toplandık yine', 'Kan ve nefret değil, sevgi ve dostluk istiyoruz' ve 'Herkes için adalet' yazısı alanı dolduranlarca alkışlandı.

TEOMAN SAHNE ALDI

Yaklaşık 2 saat sonra DJ Öztürk sahneyi gençlerin sevgilisi, ünlü sanatçı Teoman'a bıraktı. Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran on binlerce kişiye Teoman, unutulmaz bir yılbaşı gecesi yaşattı. Birbirinden güzel parçalarını alanı dolduranlarla birlikte seslendiren Teoman, uzun süre alkışlandı. Saatler 00.00'da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Teoman ve vatandaşlar geri sayım yaparak yeni yıla girdi. 10 dakika boyunca gökyüzünü aydınlatan havai fişek gösterisi, alandakileri büyüledi.

"HERKES İÇİN ADALET VE BARIŞ İSTİYORUZ"

Sahneden vatandaşlara seslenen ve yeni yıllarını kutlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "2013 yılının en önemli olayı 'Gezi' direnişi oldu. Başta gençlerimiz olmak üzere herkesi kutluyorum. Gençlerin haklı taleplerine tazyikli suyla karşılık veren AKP'yi kınıyorum. 2014 yılında her şey gönlünüzce olduğu, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden yaşayacağımız bir Türkiye istiyoruz. Herkes için adalet ve barış istiyoruz" dedi. Ardından Aziz Kocaoğlu, Teoman'a çiçek verdi. 

 

POLİS MERKEZİNİN ÇATISINA HAVAİ FİŞEK DÜŞTÜ


İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen yeni yıl kutlamalarında, deniz üzerindeki bir tekneden atılan bir havai fişek, Pasaport'ta bulunan tarihi Kantar Polis Merkezi'nin çatısına düştüğü öğrenildi. Küçük çaplı yangının itfaiye ekiplerince büyümeden söndürüldüğü belirtildi.