Çeşme'deki otelde yangın: 1 ölü

İzmir’in Çeşme İlçesi’ndeki 4 yıldız bir otelin çatı katında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yılbaşı eğlencesi için otelde bulunan 200 kadar müşteri, otel personeli ve itfaiye tarafından tahliye edilirken, dumandan etkilendiği belirtilen 61 yaşındaki Mehmet Coşkun kaldığı odada ölü bulundu.

Çeşme İlçesi Narlıca Dolaplıkuyu Mevkii’ndeki 4 yıldızlı Kaya Prestige Sunshine Otel’in çatı katında, bugün saat 08.00'de bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Otelde çalışan yaklaşık 30 personel, itfaiye ve jandarma ekiplerine haber verip, yılbaşını otelde geçiren yaklaşık 200 müşteriyi tahliye etmeye başladı. Büyük bir panikle uykularından uyanan müşteriler, itfaiye ekiplerinin de yardımıyla oteli boşalttı. İtfaiye yangına müdahale edip güçlükle söndürdü.

Otel odaları kontrol edildiğinde, İzmir’den teknik rapor hazırlamak üzere otele geldiği belirtilen 61 yaşındaki Mehmet Coşkun’un cesedine ulaşıldı. Yangın sırasında oluşan dumandan etkilenip yaşamını yitirmiş olabileceği bildirilen Coşkun’un cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Yangının çıkış nedeni itfaiyenin soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından yapılacak bilirkişi incelemesiyle belirleneceği belirtildi. Jandarma yangınla ilgili soruşturma başlattı.