Milyonları kazandıran seyyar bayinin dramı

Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekilişinde 50 milyon liralık büyük ikramiyenin isabet ettiği çeyrek biletlerden biri İzmir’de satıldı. Talihlisine 12.5 milyon lira kazandıran bileti İzmirli seyyar bayi Bekir Acar sattı. Sol ayağı protez olan engelli bayinin üç çocuğundan biri yuvada kalıyor.

Talihliden yardım bekleyen Acar'ın, İzmir'den aldığı biletlerin çoğunu Çanakkale ve İstanbul'da sattığını söylemesi, gözleri bu kentlere çevirdi. Yılbaşı gecesi Milli Piyango’nun 50 milyon liralık büyük ikramiyeyi paylaşan dört kişiden birine bileti, İzmir’in Bergama İlçesi’nde yaşayan 45 yaşındaki Bekir Acar sattı. Ortaokul mezunu olan Acar hayatını inşaat işçiliği ve kamyon şoförlüğü yaparak kazandı. 1996 yılında şoförlük yaparken Sabuncubeli Mevki’nde kamyonun freninin patlaması sonucu geçirdiği trafik kazasında sol bacağı dizden koptu. Ayağına protez takılan Acar, çocukları Yusuf, Gazi Recep ve Sibel Demet’e bakabilmek için seyyar Milli Piyango bileti satıcılığına başladı.

Dört yıl önce eşinden boşanan Acar, yetiştirme yurdunda kalan ancak geçen yıl 18 yaşını doldurduğu için yurttan ayrılan kızı Sibel Demet’ten haber alamıyor. 10 yaşındaki oğlu Yusuf, Bergama Çocuk Yuvası’nda kalırken, kendisi 17 yaşındaki diğer oğlu Gazi Recep ile yaşıyor. İzmir’den aldığı yılbaşı biletlerinin çoğunu İstanbul ve Çanakkale’de sattığını söyleyen Acar, İzmir’de Alsancak’ta, Işıkkent’te, Bergama’da ve Selçuk’ta bilet sattığını anlattı.

Acar, talihliden yardım beklediğini belirterek şöyle konuştu:

“Kime çıktıysa hayırlı olsun. Ben onun yüzünü güldürdüm belki o da benimkini güldürür. Gelsin yaşadığım yeri, çocuklarımın halini görsün. Bankaya çok borcum var. Onu öderse bir de bana küçük bir sermaye verirse çok sevinirim. Yuvada kalan çocuğumu yanıma alırım. Ben protez ayağımda sokak sokak dolaşır ekmeğimi kazanırım. Bana destek verse de vermese de Allah razı olsun.”

Acar, yılbaşı özel çekilişinde kendi biletlerinden değil, arkadaşlarının sattığı biletlerden iki tane aldığını ve amorti çıktığını söyledi.