63 bine itiraz geldi

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur’un Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumartesi Manisa Cumhuriyet Maydanı’nda yaptığı mitinge 63 bin kişinin katıldığını dile getirmesi üzerine MHP İl Başkanı Tanju Balatlı tepki gösterdi.

Balatlı, “Sayın Başbakan’ın mitingine katılımın 63 bin kişi olduğunu söyleyen AKP İl Başkanı Murat Baybatur, bu rakama alana turnike kurarak mı ulaştı yoksa gönlünde geçen rakamı mı söyledi? Bunu merak etmekteyiz. Alanın teknik olarak özellikleri bellidir. Cumhuriyet Meydanı 7 bin 300 metrekare olduğuna göre bilimsel hesaplamalara göre en fazla 20 bin kişi alabilir. Baybatur’un dediği rakama ulaşabilmek için metrekareye 9 kişi sığması gerekir ki bu da imkansızdır. Ayrıca alanda çekilen fotoğraflar ve video kayıtları Baybatur’un tersini söylemektedir. Manisa’daki daha önceki mitinglerinde photoshop programı kullanarak alanı doldurma kabiliyetlerini bildiğimiz AKP Manisa yöneticileri acaba bu sefer de mi aynı yöntemi kullanmışlardır? Ya da alan doldurma konusunda da ayakkabı kutularına doldururken kullandıkları yöntemleri mi kullanmışlardır? Kamuoyunun bu konuda aydınlatılması gerekmektedir” diye konuştu.

MHP’li belediyenin hizmet yapmadığı yönündeki eleştirilere de sert tepki gösteren Balatlı, AK Parti’li Baybatur’a seslenip, “Ey Baybatur, Manisa Belediyesi’nin hayata geçirdiği projeleri gezmeye kalksanız zamanınız yetmez ama isterseniz sizlere de bir hizmet turu yapar, yaptıklarımızı keyifle anlatırız. Gönlün yeterse Manisa Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetlerden halk memnun mu değil mi kol kola girelim, Manisa sokaklarında basın eşliğinde gezelim ve sonucunu beraber görelim” dedi.