Arınç'ın gündeme oturan fırçaları

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başbakanlık muhabirleriyle  yaptığı sohbet toplantısında gündemi meşgul edecek sözler sarf etti.

Arınç'ın özellikle Burhan Kuzu ve Yalçın Akdoğan'a yönelik "fırçası" nın dikkat çektiği toplantıdaki açıklamaları:

" AK Parti 10 yılda oylarını arttıran tek parti. 2014'te de inşallah oylarımızı arttırıp güven tazeleyeceğiz. Biz mobil bir toplumuz önümüze çıkan olaylarda bazen şaşırabiliyoruz sonra istişare edip konulara hakim oluyoruz.

Allah'tan güçlü bir hükümetimiz var. Köpürtülerek yapılan haberlerin amacına ulaşmadığını görüyoruz. Olaylara şiddetle değil suhuletle bakılmalı.

Yargılamanın iadesi hukumuzda yer alıyor. Şimdi bu bitmiş davalara veya bitmemiş davakara baktığımızda ceza muhakemesine baktığımızda eğer şartlar uygunsa ya kendileri başvurur ya vekilleri. Delil getirmek dava sonuna kadar devam eder. Devam eden davalarda yargılamanın iadesi söz konusu değildir. Kimse genel af içerisinde olmasın. Hükümet ricalinden biri konuşursa bir beklenti olur. İçerideki insanları düşünün bunun beklentisi ile yatıp kalkarlar. Başta sayın Başbakan olmak üzere bir af düşüncesi yoktur. Hükümet olarak böyle bir düşüncemiz yok.

Genelkurmay başvurusunun içeriğine ilişkin bilgimiz yok. TSK'nın yaptığı başvuruya saygım vardır. Türkiye bir hukuk devleti. Yargı'nın adil bir yargı olmasını istiyorum. Uzun tutukluluk sürelerinin olmaması gerektiğini ve serbest kalmalarını söylüyorum. Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararları görüyoruz. Tahliyelerin bir an önce yapılması gerekli.

TIR

Her olay üzerine 17 Aralık'la irtibatlı görmeyelim. Dün bu tırla ilgili İçişleri Bakanımız açıklama yaptı. Ben de ona katılıyorum. Suriye'de yaşananların Hatay'ı etkilememesi mümkün değil. Biz Türkiye olarak büyük bir insani iş yapıyoruz. Suriye'nin kuzeyinde yaşananlar malum. Sınırda yaşananlar malum. Karşı taraftan gelen bombalar bizi üzen bir haidesidir. Yakalanan tırdakiler Mit mensubu olduklarını söylemiş ve aranmamaları istenmiş. Vali daha sonra resmi yazı yazmış. Sonuçta Mit kanunu var. İçişleri Bakanımızın açıklamasını biz doğru buluruz. CHP'li vekillerin açıklamasına çok üzüldüm. Dün açıklama yapanlar Esad'ın dostu ve arkadaşları.

Onlar Türkiye'nin Suriye'de muhalifleri desteklemelerini istemiyorlar. Biz siyasi ve insani bir yardım yapıyoruz.

YARGITAY'DAKİ DOSYA

Bu konuda Mehmet Ali Şahin böyle bir açıklama yaptı. Mehmet Ali Şahin'in bana dediği şu "Eğer Yargıtay bu konuda bilgi isterse bu konuda bilgi veririm" dedi.

###13169###

BAKAN VE BAŞDANIŞAMANA FIRÇA

 "Biz tweet hesabımızdan kimseyi rencide edecek, 'flaş bir şeyler yazalım, trend topic olsun' hevesinde değiliz. Ama bu öyle bir hastalık haline geldi ki, bakıyorsunuz bakan arkadaşlarımız bile çıt çıt çıt, elinde cep telefonu sabahtan akşama kadar bunlarla uğraşıyorlar. Bu işten vazgeçsinler, öncelikle bakanlar.

Danışman sıfatı taşıyan insanlar çıt çıt çıt, şu kadar tweet attım, şu kadar retweet aldı, elinin közü oldu! Bunlar iş değil. Bunlar yazılıp çizilip söyleyince siz haklısınız tabi. Bir tartışma başlıyor. 'Fişlemeler ahlaksızlıktır' diyen bir insan bu konu karşısında ne diyebilir? 'Bir başka gazetede böyle bir başlık gördüm paylaşmış oldum.' E paylaşma." Danışmanlar, bakanlar bu işi bıraksın. Kumpası yazan arkadaş hem milletvekili hem başdanışman olamaz. Kumpas da kendi ifadesidir. Dün Genelkurmay'ın başvurusu kumpas sözünden sonra çıkmıştır. Bu kumpasla ile ilgili bir bilgim yok."