Karşıyaka Mustafa Balbay Sokak

Karşıyaka Belediyesi, birbirinin devamı olan 6472 ve 6494 sokağa gazeteci ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın adını verdi. CHP İzmir Milletvekili gazeteci Mustafa Balbay’ın adı, İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde ölümsüzleşecek.

Karşıyaka Belediye Meclisi, 2014 yılının ilk toplantısında Yalı Mahallesi’nde Cahar Dudayev Bulvarı’ndan başlayıp 1671 sokağa ulaşan, birbirinin devamı olan 6472 ve 6494 sokaklara Mustafa Balbay adının verilmesi kararını oybirliği ile aldı. Balbay henüz cezaevindeyken önerinin Meclis gündemine alındığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Cevat Durak, "Tabelayı, Mustafa Balbay’ın da katılacağı bir törenle sokağa asmak istiyoruz" dedi.

GAZETECİ AKSOY UNUTULMADI

Öte yandan, geçen yıl yaşamını yitiren gazeteci Tufan Aksoy’un adı da Karşıyaka’da ölümsüzleşecek. Karşıyaka Belediye Meclisi, 6529 sokakta bulunan parka Tufan Aksoy adının verilmesini kararlaştırdı. Ulusal gazetelerde uzun süre çalışan Tufan Aksoy, son olarak Yenigün Gazetesi’nde sayfa sekreteri olarak çalıştı. Röportajları ve yazıları ile gündemde kalan Aksoy, uzun süren tedavi süresince de gazeteciliğini sürdürmeye çalıştı. Geçen yıl yitirilen Tufan Aksoy’un adı törenle parka verilecek.