Karşıyaka'da Yusuf Şimşek dönemi

PTT 1'inci Lig’de Sait Karafırtınalar’ın yerine 23 Aralık’tan bu yana teknik direktör arayan Karşıyaka, birçok isimle masaya oturduktan sonra adı ilk gündeme gelen Yusuf Şimşek’le anlaştı. İstanbul’da ikamet eden Futbol Şube Başkanı Mehmet Peköz’ün dün akşam görüşerek el sıkıştığı Şimşek, İzmir’de 1.5 yıllık imza attı. Şimşek’le Denizlispor’da birlikte çalışan, Karşıyaka’dan olaylı ayrıldığı için camiadan tepki alan teknik direktör Ümit Turmuş teknik heyette görev almayacak.

UEFA Pro Lisans’ı olmadığı için sahaya teknik direktör sıfatıyla çıkamayan Şimşek’in, Karafırtınalar gibi Ati Göksu’nun lisansından yararlanması bekleniyor. Kulüp genç teknik adama aylık 25 bin TL ödeyecek. Kuşadası’nda kamp yapacak yeşil kırmızılılarda tesisleri gezen Şimşek, "Karşıyaka’ya başarı için geldim. Kendime, ekibime ve takımıma güveniyorum. Hak ettiğimiz yere geleceğiz" dedi.

Şimşek’in yardımcılığını Alattin Gülerce, Kıvanç Bozkurt, Gökhan Kılavuz ve Şaban Özdeş yapacak.

KAPIDAN DÖNDÜ

Türk futbolunda son yıllara damga vuran futbolculardan Yusuf Şimşek, 2010-2011 sezonunda yeşil kırmızılıların kapısından döndü. Karşıyaka, o sezon henüz faal futbolu bırakmamışken Şimşek’le teknik direktörlük pazarlığı yaptı. O dönem yönetimle anlaşamayan Şimşek, 3 yıl rötarlı olarak imza attı.

Şimşek teknik adamlık kariyerinde 2011-2012’de Turgutluspor’a Play Off oynattı. Geçen sezon Süper Lig’e çıkan Çaykur Rizespor’da Mustafa Denizli’nin yardımcısı olarak çalışan Şimşek, bu sezon 9 hafta görev yaptığı Denizlispor’u düşme hattından çıkardı. Yönetimle ters düşerek istifa eden teknik adamın çalıştırdığı Tekden Denizlispor, Kaarşıyaka’yı ilk yarıda İzmir’de 1-0 yendi.