Göztepe Kingson'u gündeme aldı

Göztepe, eski file bekçisi Ganalı Richard Kingson’ı yeniden gündemine aldı. Adı iki sezon önce de Göztepe ile anılan 36 yaşındaki kaleci Başkan Hüseyin Altınbaş’la görüşerek dönmek istediğini söyledi. Altınbaş, Antalya kampına gelip bir süre denenme şartıyla Kingson’a yeşil ışık yaktı. Kendini Türkiye’de yeniden kanıtlamak isteyen Kingson da öneriyi kabul etti.

Altınbaş, 1'inci Lig’den talipleri olan gündemdeki diğer kaleci Ahmet Şahin’e ise 5 Ocak’a kadar süre verdi. Galatasaray’ın 1996’da aralarında Stephan Appiah’ın da olduğu 5 futbolcuyla ülkemize getirdiği Kingson, Türk vatandaşlığına geçerek Faruk Gürsoy adını aldı. Göztepe'nin Süper Lig’den düştüğü 1999-2000’de kaleyi koruyan Kingson, Sakarya, Antalya, Elazığ ve Ankaraspor’da da oynadı. Türkiye’den 2007’de ayrılan, İngiltere macerasının ardından son olarak Kıbrıs Rum Kesmi’nde Katakopias forması giyen Kingson, 2010’da Dünya Kupası’nda çeyrek final oynayan Gana’nın kalesini de korudu.

SON MAÇ TRABZON'LA

Göztepe'nin Antalya kampında oynayacağı son hazırlık maçı da belli oldu. Göztepe, 5 Ocak’ta Bafraspor, 8 Ocak’ta Tepecikspor, 14 Ocak’ta Eyüpspor’la karşılaştıktan sonra 17 Ocak’ta Trabzonspor karşısına çıkacak. Kamp 18 Ocak’ta bitecek. Sarıyer’den alınan Volkan Altın’dan sonra Manisaspor’dan Hasan Ali kampa bekleniyor. Devre arasında ayrılan isimlerden Mithat, Volkan Özcan, Adem, Mesut’un sözleşmesini fesheden Göztepe’de Ali Kuçik, Mehmet, Halil Çelik, Yavuz, İlyas’ın da resmi fesih işlemleri yapılıyor.

BALIKESİRSPOR DEVREDE

Transferde ismi Göztepe’yle anılan Ganalı kaleci Kingson’a Balıkesirspor da talip oldu. Menajerlerin ülkemizde birçok takımda forma giyen 36 yaşındaki file bekçisini, bu mevkiye takviye arayan Balıkesırspor'a önerdiği öğrenildi. Başkan Tuna Aktürk de Kingson’la ilgilendiklerini doğruladı. Balıkesirspor, daha önce Mersin İdmanyurdu’ndan Mahmut Bezgin, Orduspor’dan Valeriy Formichev’i gündemine aldı.