Fethullah Gülen Ankara'ya gelecek iddiası

Eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, Ankara’nın İncek semtinde yapımına devam edilen bir malikane inşaatına dikkat çekti.

Eymür son.tv isimli sitede yazdığı yazıda şöyle dedi:

“Ankara’nın İncek semtinde süratli bir şekilde yapılan bir inşaat var. Beyazsaray gibi haşmetli ve güzel bir yapı. Binanın Fethullah Gülen Hoca Efendi için hazırlandığı söyleniyor. Ne kadar doğru bilmiyorum. Keşke Gülen Hoca gelse de sevincini, sıkıntısını kendi ülkesinde yaşasa.

Haziran 2012'de Hizmet Hareketi'nin en büyük etkinliklerinden biri olan Türkçe Olimpiyatları kapanışında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat sürecinden beri Amerika'da yaşanan Fethullah Gülen Hoca'yı "Bu hasret bitsin artık"diyerek Türkiye'ye davet etmişti.

Cemaat ile Hükümet arasındaki gerilimler Gülen'in yurt dışında olması ile ilişkişlendirilmiş ve 30 Aralık 2013 günü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Fethullah Gülen'e "Bir beddua sözünden dolayı ciddi eleştiri aldı. İnanıyorum ki o da üzüntü duymuştur. Hocam artık Türkiye’ye dönün lütfen" diye seslenmişti.haber3