Gündoğdu'da bir tuhaf eylem!

İzmir’de sosyal medya üzerinden duyurusu yapılan, CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yeniden Aziz Kocaoğlu’nu göstermesini protesto için düzenlediği mitinge! 8 kişi katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na muhalefetiyle tanınan gazeteci Süleyman Gençel’in bir süre önce Kocaoğlu’nun adaylığını protesto için yaptığı çağrı üzerine miting düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü'nden izin alınmasından sonra Gündoğdu Meydanı’nda platform kuruldu ve müzik yayını yapıldı. Ancak, mitingin başlangıç satti 14.00’de toplanan gazeteciler kimsenin olmadığını görünce şaşırdı. 'Geleceğimizi istiyoruz platformu' üyesi olduklarını söyleyen 8 kişi ellerinde bazı dövizlerle platformun üzerine çıkıp izleyecisi olmayan mitingi gerçekleştirdi.

'Yalaka Değil, İzmirliyiz Biz', 'Aziz Hocaoğlu', 'Bir Fırça da Bize Atsana', 'İzmir Eğilmez' yazılı dövizlerle 'Kocaoğlu’nu bize dayatmayın, istemiyoruz' diyen platform üyeleri adına bir konuşma yapan Sedat Çuhadar, İzmirliler'in hiçbir baskıya boyun eğmediğini, CHP Genel Merkezi'nin aldığı kararı gözden geçirmesi gerektiğini savunurken, "Gezi ruhuna aykırı olan bir kişinin İzmir’de tekrar belediye başkanı olması İzmir nüfusunun büyük çoğunluğuna sahip olan gençliğin kırılmasına ve üzülmesine neden olmuştur" dedi.

Basın açıklaması sırasında "Devlet elden gidiyor siz neyin peşindesiniz?" diyen Tahir Faydalı adlı kişi konuşmaları protesto etti.

Mitingin çağrısını yapan Süleyman Gençel’in de alana gelmemesi dikkat çekti.