Cumhurbaşkanı Gül, Sintra'yı gezdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, önce Sintra Ulusal Sarayı’nı ziyaret etti. 1910 yılına kadar kraliyet ailesi tarafından kullanılan ve duvarlarında Türk bayraklı gemi resimlerinin bulunduğu saray içindeki şapelin ise Endülüslerin hakimiyeti süresince mescit olarak kullanıldığı, daha sonra şapel halini aldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Gül’e gezisinde eşi Hayrünnisa Gül ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de eşlik etti. Cumhurbaşkanı Gül’ün ikinci durağı ise bir zamanlar kraliyet ailesinin yazlık saray olarak kullandığı Pena Sarayı oldu.

Endülüs, Mısır, Gotik ve Rönesans mimari örneklerinin bir arada görülebildiği sarayın girişinde bulunan Türk turistler Cumhurbaşkanı Gül’ü selamladılar. Sarayın terasından manzarayı izleyen Gül, daha sonra kafeteryada yanında bulunan heyet ile sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Sintra ziyaretinin ardından karayolu ile Lizbon’daki Foz Sarayı’na geçti. Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, burada Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva ve eşi Maria Cavaco Silva onurlarına resepsiyon verecekler.