Dışişlerinde kritik atamalar

 

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'ne Tokyo'da büyükelçilik görevinde bulunan eski MGK Genel Sekreteri Serdar Kılıç,  Londra Büyükelçiliği'ne ise MİT Müsteşar Yardımcısı Abdurrahman Bilgiç atanıyor.
Dışişleri Bakanlığı'nda hazırlanan yeni büyükelçiler kararnamesine göre, eski MGK Genel Sekreteri ve Tokyo büyükelçisi Serdar Kılıç, Washington'a atanıyor. MİT Müsteşar Yardımcısı ve eski TokyoBüyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ise Londra'ya atanacak.
 Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Büyükelçi Bilgiç'e tebligatı yaparken, 'Kurumunuza tekrar hoş geldiniz, hayırlı olsun' dedi.
Eski Musul Başkonsolosu ve Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ise UNESCO Daimi Temsilciliği görevine getirildi. Bakan Davutoğlu, telefonda Botsalı'nın kızları Derya ve Defne ile de konuştu. Eşi İnci Botsalı'ya "Bugüne kadar hep zor bölgelerde görev yaptınız artık daha rahat ama yine bizim için önemli bir misyona gidiyorsunuz, hayırlı olsun" dedi.
Büyükelçi Ahmet Bülent Meriç ise Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği görevine getirildi. Bakan Davutoğlu, tebligat için aradığında Meriç'in Japon asıllı Türk vatandaşı eşi Aylin Meriç ile görüştü. Davutoğlu, Aylin Meriç'e "Memleketinizi özlediniz mi' diye sorarken Meriç de Japonya'yı özlediklerini ancak gidemediklerini söyledi. Davutoğlu, bunun üzerine 'O zamansizi memleketinize gönderiyoruz. Eşiniz Tokyo Büyükelçimiz oluyor hayırlı olsun" dedi.
BOSNA'YA DAVUTOĞLU'NUN YAKININDAKİ İSİM
Davutoğlu'nun daha önce özel müşavirliğini yapan ve kritik dönemlerde birlikte çalıştığı PragBüyükelçisi Cihad Erginay, Bosna Hersek'e atanıyor. Boşnak kökenli Erginay, MaviMarmara saldırısı, Ermenistan ile protokollerin imzalanması gibi kritik zamanlardaDavutoğlu'nun en yakınındaki isimlerdendi. Bakan Davutoğlu, Erginay'a, 'Geldiğimde Boşnakça konuşmanı istiyorum' dedi.
Bunun yanı sıra, Mehmet Tuğrul Gücük, Bern'e (İsviçre); Hakkı Akil, Paris'e (Fransa); AydanYamancan, Vilnius'a; (Litvanya); Ahmet Necati Bigalı, Prag'a (Çek Cumhuriyeti); Esra Demir, Abidjan'a (Fildişi Sahili); Hikmet Renan Şekeroğlu, Bamako'ya (Mali) ve Mehmet Bilir de Nuakşot'a (Moritanya) atandı.
Büyükelçilere tebligatları Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu telefonda yaptı. Atama yapılanülkelerden bu isimler için agreman istenecek. Agremanların gelmesinin ardından kararnameler hazırlanarak atama işlemleri tamamlanmış olacak.
SERDAR KILIÇ KİMDİR?
TED Ankara Koleji ve 1980 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur.  Dışişleri Bakanlığına 1984'te girmiştir, çeşitli diplomatik görevlerde bulunmuştur. 2006-2008 yıllarında Bakanlıkta NATO Genel Müdür yardımcısı olarak görevyapmış, 2008-2010 yıllarında Beyrut Büyükelçiliği, 2010-2012 yıllarında Milli GüvenlikKurulu Genel Sekreterliği görevinde bulunmuştur. 27 Nisan 2012 tarihi itibariyle Tokyobüyükelçiliği görevini yürütmektedir. İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocukludur.
Ayrıca Babası 1961-1980 yıllarında CHP Samsun milletvekilliği yapan İlyas Kılıç'tır ve kendisi Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun milletvekili olan Çağatay Kılıç'ın amcasıdır.
ABDURRAHMAN BİLGİÇ KİMDİR?
Abdurrahman Bilgiç 1963 yılında Adıyaman'da doğmuştur. 1981 yılında Kadıköy Anadolu Lisesinden sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olmuştur. 1986 yılında Dışişleri Bakanlığı'nda görev almıştır. 2003-2005 yıllarında Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, 2005-2007 yılları arasında Münih Başkonsolosluğuyapmıştır. Nisan 2011'den itibaren Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliğine getirilmiştir ve 30 Eylül 2011 tarihli resmi gazetede yayınlanan bakanlar kurulu kararıyla merkeze çekilmiştir. MİT Müsteşar yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Haber 7

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği'ne Tokyo'da büyükelçilik görevinde bulunan eski MGK Genel Sekreteri Serdar Kılıç,  Londra Büyükelçiliği'ne ise MİT Müsteşar Yardımcısı Abdurrahman Bilgiç atanıyor.Dışişleri Bakanlığı'nda hazırlanan yeni büyükelçiler kararnamesine göre, eski MGK Genel Sekreteri ve Tokyo büyükelçisi Serdar Kılıç, Washington'a atanıyor.

MİT Müsteşar Yardımcısı ve eski TokyoBüyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ise Londra'ya atanacak. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Büyükelçi Bilgiç'e tebligatı yaparken, 'Kurumunuza tekrar hoş geldiniz, hayırlı olsun' dedi.Eski Musul Başkonsolosu ve Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ise UNESCO Daimi Temsilciliği görevine getirildi.

Bakan Davutoğlu, telefonda Botsalı'nın kızları Derya ve Defne ile de konuştu. Eşi İnci Botsalı'ya "Bugüne kadar hep zor bölgelerde görev yaptınız artık daha rahat ama yine bizim için önemli bir misyona gidiyorsunuz, hayırlı olsun" dedi.

Büyükelçi Ahmet Bülent Meriç ise Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliği görevine getirildi. Bakan Davutoğlu, tebligat için aradığında Meriç'in Japon asıllı Türk vatandaşı eşi Aylin Meriç ile görüştü. Davutoğlu, Aylin Meriç'e "Memleketinizi özlediniz mi' diye sorarken Meriç de Japonya'yı özlediklerini ancak gidemediklerini söyledi. Davutoğlu, bunun üzerine 'O zamansizi memleketinize gönderiyoruz. Eşiniz Tokyo Büyükelçimiz oluyor hayırlı olsun" dedi.

BOSNA'YA DAVUTOĞLU'NUN YAKININDAKİ İSİM

Davutoğlu'nun daha önce özel müşavirliğini yapan ve kritik dönemlerde birlikte çalıştığı PragBüyükelçisi Cihad Erginay, Bosna Hersek'e atanıyor. Boşnak kökenli Erginay, MaviMarmara saldırısı, Ermenistan ile protokollerin imzalanması gibi kritik zamanlardaDavutoğlu'nun en yakınındaki isimlerdendi.

Bakan Davutoğlu, Erginay'a, 'Geldiğimde Boşnakça konuşmanı istiyorum' dedi.

Bunun yanı sıra, Mehmet Tuğrul Gücük, Bern'e (İsviçre); Hakkı Akil, Paris'e (Fransa); AydanYamancan, Vilnius'a; (Litvanya); Ahmet Necati Bigalı, Prag'a (Çek Cumhuriyeti); Esra Demir, Abidjan'a (Fildişi Sahili); Hikmet Renan Şekeroğlu, Bamako'ya (Mali) ve Mehmet Bilir de Nuakşot'a (Moritanya) atandı.Büyükelçilere tebligatları Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu telefonda yaptı. Atama yapılanülkelerden bu isimler için agreman istenecek. Agremanların gelmesinin ardından kararnameler hazırlanarak atama işlemleri tamamlanmış olacak.

SERDAR KILIÇ KİMDİR?

TED Ankara Koleji ve 1980 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun.  Dışişleri Bakanlığına 1984'te girmiştir, çeşitli diplomatik görevlerde bulunmuştur. 2006-2008 yıllarında Bakanlıkta NATO Genel Müdür yardımcısı olarak görevyapmış, 2008-2010 yıllarında Beyrut Büyükelçiliği, 2010-2012 yıllarında Milli GüvenlikKurulu Genel Sekreterliği görevinde bulunmuştur. 27 Nisan 2012 tarihi itibariyle Tokyobüyükelçiliği görevini yürütmektedir. İngilizce bilmektedir. Evli ve bir çocukludur.Ayrıca Babası 1961-1980 yıllarında CHP Samsun milletvekilliği yapan İlyas Kılıç'tır ve kendisi Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun milletvekili olan Çağatay Kılıç'ın amcasıdır.

ABDURRAHMAN BİLGİÇ KİMDİR?

Abdurrahman Bilgiç 1963 yılında Adıyaman'da doğmuştur. 1981 yılında Kadıköy Anadolu Lisesinden sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olmuştur. 1986 yılında Dışişleri Bakanlığı'nda görev almıştır. 2003-2005 yıllarında Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, 2005-2007 yılları arasında Münih Başkonsolosluğuyapmıştır. Nisan 2011'den itibaren Türkiye'nin Tokyo Büyükelçiliğine getirilmiştir ve 30 Eylül 2011 tarihli resmi gazetede yayınlanan bakanlar kurulu kararıyla merkeze çekilmiştir. MİT Müsteşar yardımcısı olarak görev yapmaktadır.Haber 7