Gelişim devreyi mutlu bitirdi

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde ilk haftanın son maçında Bandırma Kırmızı’yı mağlup eden Gelişim Koleji, ilk yarıyı 11 galibiyetle noktaladı.

İzmir’deki maçlarda 9’da 8 yaptıklarını ve sezon başında belirledikleri “İzmir’de zor kaybeden ekip” hedefine ulaştıklarını söyleyen Antrenör Mert Seyrek, “Devreyi 17 maçta 11 galibiyetle bitirdik. Ancak ikinci bölümde daha az hata yapan bir olmalıyız” dedi.

Bandırma Kırmızı maçının beklendiği gibi zor geçtiğini ifade eden Seyrek, “Rakibimiz gerçekten takdire değer bir oyun sergiliyor ve basketbolun ötesinde bir mücadele veriyorlar. Bu yüzden tansiyonu hayli yüksek bir maç oldu. Devreyi kazanarak noktalamak, iyi oynamasak da güzel bir duygu” dedi.

Genç ve baskılı rakiplerle oynamanın her zaman zor olduğunu belirten Gelişim Koleji oyuncusu Selahattin Akyol ise “İyi savunma yapamasak da skoru 90 sayı barajına taşıyarak kazandık. Zaten skoru bu seviyelere getirince kaybetmiyoruz. Devreye hedeflediğimiz noktada bitiriyoruz, ancak oynadığımız baketbolla sezon sonunda ilk 4’ün içinde olmamız zor. Top kayıpları ve hücumda sıkıntılarımız var. İkinci yarı bunları geride bırakabilirsek hedefimize ulaşırız” diye konuştu.