İzmir'de kamyoncu isyanı

İzmir’de, kamyon şoförleri ile sahipleri, artan komisyoncu ve yakıt giderlerini protesto etti. Eylem yapan kamyoncular, bir süre Kara Nakliyecileri Sitesi önündeki yolu trafiğe kapattı.

Gebze’de kamyoncuların mazot fiyatlarına karşı protesto eylemi başlatması, İzmir’e de sıçradı. Bornova İlçesi’nin Işıkkent semtindeki Kara Nakliyecileri Sitesi önünde toplanan yaklaşık 300 şoför ve kamyon sahibi, komisyoncuların aşırı fiyat istemelerinden ve mazot giderleinden dolayı para kazanamadıklarını dile getirdi. Bir süre sonra kamyoncular, Kara Nakliyecileri Sitesi önündeki yolun bir bölümünü trafiğe kapattı.

ODA BAŞKANI KONUŞTU

Ekonomik durumlarının iyileştirilmesi için adım atılmasını isteyen kamyoncular adına İzmir Kamyoncular ve Kamyonetçiler Esnaf Odası Başkanı Yıldırım Kaya konuştu. Kaya, "Mazot fiyalarına gelen zamların, nakliyelere, ücretlere yansıtılmasını istiyoruz. Ayrıca, sigorta primlerinin serbestlikten çıkartılıp standart hale getirilmesini, C2 belgesine sahip olanların yurtiçinde taşımacılık yapmasının engellenmesini, mazot ve 10 numara yağ sorununa çözüm bulunmasını bekliyoruz. Bunun yanı sıra ticari taşımacılık yapan araç sayılarına sınırlama getirmeli. Yetkililer, Maliye ile sorunu olan kamyuncu esnafıyla, görüşerek, sorunlarına çözüm üretmeli. Ülkemizin, tüm yükünü sırtında taşıyan camiamızın sorunlarına kulak verilmelidir" dedi. Protestocu kamyoncular, basın açıklamasının adından dağıldı.