Nejat İşler neden 5 gün bekletildi?

Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle 5 gündür özel bir hastanede yoğun bakım ünitesinde uyutularak tedavisi devam eden sanatçı Nejat İşler bu sabah 07.30’da Milas- Bodrum havalimanından ambulans uçak ile İstanbul’a nakledildi. İşler’in tedavi gördüğü hastaneden saat 10.30’da yapılan yazılı açıklamada:“17 Ocak 2014 tarihinde Acıbadem Bodrum Hastanesi Acil Servisi’ne başvuran ve yoğun bakım servisinde tedavisi sürdürülen sanatçı Nejat İşler, ailesinin isteği üzerine bugün uçak ambulans ile transfer edilerek Acıbadem Maslak Hastanesi’ne götürüldü.

Nejat İşler’in transferi ile ilgili Acıbadem Bodrum Hastanesi Başhekimi Dr. Aydın Aksoy 22 Ocak 2014 Çarşamba günü (bugün) saat 10:00 civarında şu bilgileri verdi:

“17 Ocak 2014 tarihinden beri Hastanemizin Yoğun Bakım Servisi’nde septik şok nedeni ile tedavisi sürdürülen sanatçı Nejat İşler’in bu gün saat 08:00’de uçak ambulans ile Acıbadem Maslak Hastanesi’ne transferi gerçekleştirilmiştir. Nejat İşler’in transferi İstanbul’da yaşayan ailesinin isteği üzerine gündeme gelmiş ancak hastalığının kritik bir evrede olması ve hayati riskinin yüksekliği nedeni ile transferin olumsuz sonuçlara yol açabileceği göz önüne alınarak bugüne kadar yapılmamıştır. Geçtiğimiz 5 gün içerisinde hastanemizde uygulanan yoğun bakım destek tedavileri sonucunda sanatçının klinik ve laboratuvar belirtilerinde yaşanan olumlu gelişmeler, bugün itibarı ile transferi mümkün kılmıştır.”

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ambulansa alınan Nejat İşler polis eskortu eşliğinde Maslak'taki Acıbadem Hastanesine getirildi.

Aynı anda iki ambulans hastaneye giriş yaptı. Gazetecilerin beklediği acil servisin önüne giden ambulans boş çıktı. Nejat İşler'i taşıyan ambulans ise arka otoparktan hastaneye girdi. İşler, sedyeyle otopark içinden yatacağı yoğun bakım ünitesine çıkarıldı.