Basın toplantısında futbolcu-başkan gerginliği

Balıkesirspor'dan 700 bin TL bonservis ücretiyle Ankaraspor’a giden sağ bek Caner Arıcı’nın transferi açıklanırken düzenlenen basın toplantısında gergin anlar yaşandı.

Başkan Tuna Aktürk, devre arasında Medical Park Antalyaspor’la protokol imzalayan Caner’in transferi için daha sonra Ankaraspor’un devreye girdiğini ve Başkent ekibiyle bu sabah itibariyle anlaştıklarını açıklarken, "Bizim Caner’in gitmesi konusunda tasarrufumuz olmadı. Ayrılmayı kendi istedi. Bu yüzden sözleşmeyi uzatma önerimizi de kabul etmedi" dedi.

Caner’in, "Konuşmak istemiyorum. Bazen susmakla herşey anlatılır" sözleri ortamı gererken Başkan Tuna Aktürk, "Konuşacaksan şimdi konuş. Söylediklerimizde yalan varsa bilelim" karşılığını verdi. Başkan Aktürk, kulüpten kendi isteği ile ayrılan futbolcunun bunu medya önünde açıklamaya cesaret edemediğini söyledi. Bunun üzerine Caner, hafta başında Balıkesirspor’la sözleşmeyi uzatma konusunda uzlaştığını, ancak yönetimin çarşamba günü Ankaraspor’a anlaştığını belirterek, "Gönderileceksem Ankaraspor’a giderim. Çünkü Ankaralıyım" yanıtını verdi.

Caner'e tepki gösteren Başkan Aktürk, "Caner, 1 yıl için 900 bin lira istedi. Bu parayı istemek, beni gönderin' demektir" ifadesini kullandı.

"Benim ağzımdan 900 bin lira çıkmadı. Bu rakamı menajerime soracağım" diyen Caner, kulüp içinde başka sıkıntıları olduğunu, bunu Başkan Aktürk’le de paylaştığını dile getirdi.

Aktürk’ün, "Ankaraspor’a imza atıp daha sonra "Ben Balıkesirsporluyum' demek ne kadar inandırıcıdır" cümlesine Caner "Her şeyin bir nedeni vardır" yanıtını verdi. Aktürk de "Evet vardır" diyerek toplantıyı bitirdi.