EGİAD'ta yaşam koçluğu

İş dünyasının gelişmesi ve toplum yapısının değişmesiyle birlikte modern dünyada, sorunlara çözüm önerileri getirmekte Yaşam Koçluğu da en çok tercih edilen yöntemler arasında ilk sıralarda yer almaya başladı.

Amerika'dan ülkemize gelen; Kimimizin çok yakından takip ettiği, bazılarımızın ise hakkında çok fazla şey bilmediği fakat son günlerde çok fazla gündemde olan Yaşam Koçu kavramı en çok tercih edilen başarı anahtarlarından biri haline geldi. Dünyada son on yılın en çok tercih edilen Kişisel Gelişim Hizmetlerinden olan Yaşam Koçluğu Desteği EGİAD’da düzenlenen bir organizasyonla üyelerin hizmetine sunuldu.

EGİAD Üyesi ve Sentinus Koçluk ve Danışmanlık Firması ortaklarından Hakan Özçelik tarafından verilen seminerde; Yaşam Koçluğu, Yönetici Koçluğu, Kariyer Koçluğu ve Yeni Nesil Koçluğu gibi kavramların üzerinde durularak, öncelikle kişinin kendisine ilişkin güçlü bir farkındalık kazanması hedeflendi.

Yaşam Koçluğu’nun hedefe kitlenen kişilerin organize ve planlı adımlarla yürümesi için verilen bir destek hizmeti olduğunu belirten EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, “Kişinin yaşamının her alanında dengede olması önemlidir. Yaşam koçluğu süreci tamamen organize ve planlı bir değişim sürecidir. Riskleri, analizleri dengede tutmaya çalışan iş dünyası için Yaşam Koçluğu son yıllarda başarının anahtarı oldu. Biz de EGİAD üyelerimize, iş dünyamıza bu hizmeti vererek destek olmak istedik” dedi.

Yaşam Koçluğu’nun belirli bir hedefi gerçekleştirmek için mevcut sürecin profesyonelce yönetimi olduğunu dile getiren Sentinus Koçluk ve Danışmanlık Firması ortağı Hakan Özçelik ise, profesyonel desteğin bir başka değişle hedefe giden yolda danışana yapılan yol arkadaşlığı olduğunu söyledi.

Koçluğun hedef gerçekleştirme ve performans arttırma süreci olduğunu vurgulayan Özçelik, “Danışanın yani koçluk hizmeti alan kişinin yaşam alanında etkin bir hakimiyet düzeyine ulaşmasını sağlar. Kişi kendi hayatında sahip olmak istediği kariyer, özel yaşam, iş yaşamı, hobiler, sosyal hayat, para, sağlık gibi farklı konularda kendi durumu hakkında koçla beraber objektif tespit yapar. Kişi bulunduğu durumun farkındalığına varır. Yaşam koçluğu bütüncül bir çalışmadır. Hayatımızı oluşturan bu değerler kendi içinde denge halinde olursa kişi sağlıklı bir şekilde hedefini gerçekleştirir. Danışan bu rehberlikle kendini heyecanlandıran ve yaşama bağlayan bir vizyon kazanır. Hedefler ve ihtiyaçlar belirlenir” dedi.