Venüs Adonis Karşıyakalıları büyüledi

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi tarafından sahneye konan “Venüs & Adonis” balesi, ikinci sezonunda da Karşıyakalılar büyüledi.

Dünyaca ünlü bestecimiz Fazıl Say’ın ilk bale eseri olan gösterinin Türkiye prömiyeri de, geçen yıl Karşıya Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde yapılmıştı. Modern bale gösterimi olan “Venüs Adonis” yoğun talep üzerine, yeni sezonda yeniden Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde sanatseverlerle buluştu. “Venüs ve Adonis”in müzikleri Fazıl Say’a, koreografisi ise Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Ana sanat Dalı Başkanı koreograf Seda Ayvazoğlu’na ait olan baleyi, büyük bir beğeni ile izleyen sanat severler, gecenin sonunda, alkışlarıyla, beğenilerini sanatçılarla paylaştı.

Bu özel gösteride, İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından; Venüs’te (Güzellik Tanrıçası) Çisil Soyöz, Adonis’te (Av Tanrısı) Bora Acar Zongür, Mars’ta (Savaş Tanrısı) Cihan Genek, Vulcan’da (Ateş Tanrısı) Gökhan Bucuga, Kral Kinyras’da (Kıbrıs Kralı) Kerem Özcan, Smyrna’da (Kral Kinyras’ın kızı) Ayça Erdem, Zeus’ta (Tanrıların Kralı) Fırat Neziroğlu sanat severlerin karşısına çıktı. Toplu danslarda ise, Karşıyaka Modern Dans Laboratuvarı dansçıları da yer aldı.