Salihli'ye yeni tesis

Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, “Manisa, Salihli, Turgutlu ve Alaşehir’de çalışan hal içerisinde Salihli Hali yılda yaklaşık 50 bin ton sebze ve meyve satış kapasitesi ile Manisa’nın en güçlü ve iyi çalışanı konumundadır” dedi.

Salihli Belediyesi Hal Müdürlüğü’nde yapımı tamamlanan Hal İdari Binası ve Sebze ve Meyve Komisyoncuları Dernek binasının açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, CHP Salihli İlçe Başkanı Mazlum Nurlu, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Sungur, Altan Serpil, Belediye Meclis Üyeleri, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, Salihli Manavlar Odası Başkanı Rıfat Yavaş, Salihli Hal Müdürü Gürsel Tuncer, Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Fatih Köse ile vatandaşlar katıldı.

Törenin açılışında konuşan Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Fatih Köse, böyle bir tesisi kendilerine kazandıran Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay’a teşekkür etti.

Yöreye örnek, bölgeye örnek, çağdaş, modern, güzel bir kent yaratma çalışmalarını daha ileri noktaya taşıma gayreti içerisinde olduklarını belirten Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, şöyle devam etti:

“Görev yaptığımız süre içerisinde sağlıklı bir nesil, yaşanılabilir bir kent için çağdaş, bilimin gösterdiği yolda, yasaların bizlere verdiği yetki ve sorumluluklar çerçevesinde elimizden geldiğince halka hizmeti görev bildik. Salihli Belediyesi olarak bu kapsamda belediye meclisimizce oy birliği ile kabul edilen stratejik plan doğrultusunda kentin fiziki dokusunun, mimari yapısının görüntüsünün güzelleştirilmesine, iyileştirilmesine, altyapısı ile sorunlarını gidermeye, şehirde, kentte yeşil alanları arttırmaya, çocuklarımıza yeterince oyun alanları yaratmaya, sağlıklı bir çevre oluşturmaya yönelik çalışmaları hep birlikte sürdürüyoruz ve oldukça önemli bir noktaya getirdik.

Bugün bu kapsamda Salihli Hal Müdürlüğümüz İdari Binası Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği binası açılışı için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Binamız 106 metrekarelik olup iki kattan oluşmaktadır. Fen İşleri Müdürlüğümüz ve belediye elemanlarımız tarafından yapımı gerçekleşmiştir. Maliyeti yaklaşık 100 bin lira civarındadır. Bu bina ile birlikte 150 bin lira maliyetli Salihli Hali Otomasyon Merkezi, otomasyon birimi ve kantarının da açılışını yapmış oluyoruz. Salihli Hali bu durumda yasaya uygun hale getirilmiştir. Hal esnafımızın bizden istediği koşullarının iyileştirmesine yönelik çalışmalara geçtiğimiz aylarda başlayabildik. Bu çalışmalara başlayabilmemiz için hale bitişik olan tüp depolarının oradan kalkması gerekiyordu.

Bu yaz döneminde tüpçülük işiyle uğraşan esnafımıza hayvan pazarının yanında örnek bir tüp depolama tesisi kazandırdık. O çalışmanın tamamlanması ile birlikte Salihli halinin çalışmalarını hızlandırdık. Hal esnafı tarafından kullanılacak olan ardiyenin şu anda örtüsü tamamlandı. 4 bin 500 metrekarelik bir alanın kapatılması için çalışmalarımız devam ediyoruz. En kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayıp hal esnafımızın koşullarını en çağdaş ve modern duruma getireceğiz.

Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Fatih Köse’nin verdiği bilgiye göre Manisa, Salihli, Turgutlu ve Alaşehir’de çalışan hal içerisinde Salihli Hali yılda yaklaşık 50 bin ton sebze ve meyve satış kapasitesi ile Manisa’nın en güçlü ve iyi çalışanı konumundadır. Bugüne kadar Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği’nin faaliyetlerini gerçekleştirecekleri uygun binaları yoktu. Bu idari binanın yapımı sırasında onların bu eksikliklerini gidermeyi düşünerek binanın ikinci katını onlara tahsis ettik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”