STK seçimleri projeleri buluşturdu

Yerel seçim atmosferi ülkeyi sararken Sivil Toplum Örgütleri de kendi seçimlerine kitlendi. TÜGİK - Türkiye Genç İşadamları Derneği gelecek dönem seçimleri öncesinde EGİAD’ı ziyaret ederek seçim projelerini konuşurken, Betül Elmasoğlu başkanlığında yeni dönemine başlayan EGİKAD da seçim sonrası EGİAD’ı ziyaret ederek proje aktarımında bulundu.

EGİAD’a ilk ziyareti TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral ve beraberinde TÜGİK Genel Sekreteri Demokan Eren, TÜGİK Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ateşsönmez, Eskişehir GİAD Başkanı Serkan Zengin ve Gaziantep GİAD Üyesi Cemal Alyamaç yaptı. Gerçekleşen ziyarette, Erkan Güral, bölge ekonomisi ve TÜGİK’in faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, EGİAD Başkanı Seda Kaya da derneğin çalışmaları hakkında bilgi vererek, ziyaretleri nedeniyle Erkan Güral ve beraberindekilere teşekkür etti. Türkiye gündeminin ve seçimlerinin de değerlendirildiği görüşmede, ülke ekonomisinin istikrar ve toplumsal uzlaşıya ihtiyacı olduğu üzerinde duruldu. Ayrıca, TÜGİK’in yapısı gereği üye derneklerinden güç aldığının ve Türkiye’nin önemli bir kesimini temsil ettiği vurgulandı.

Betül Elmasoğlu başkanlığındaki EGİKAD’ın yeni yönetim ziyaretinde ise, girişimcilik ve sosyal sorumluluk projeleri üzerinde duruldu. Kadınların iş hayatında daha fazla yer almasının önemine değinildiği görüşmede, ortak gerçekleşecek bir projede, üniversitelerdeki genç kızların hayatlarının sonraki döneminde eve kapanmamalarının, çalışma hayatlarının teşvik edilmesinin önemine dikkat çekildi.