Yağızalp, Hollywood'un sırlarını yazdı

Gediz Üniversitesi öğrencisi Yağızalp Akarsu, Hollywood filmlerindeki nefes kesen efektlerin ve animasyonların nasıl yapıldığını gösteren kitap yazdı. Gediz Üniversitesi Grafik Tasarım Programı birinci sınıf öğrencisi Yağızalp Akarsu, önemli bir başarıya imza attı.

Akarsu, Hollywood filmlerindeki izleyenlerin nefesini kesen efekt sahnelerinin perde arkasını aralayan kitap kaleme aldı. Yağızalp, “After Effects” adını taşıyan 280 sayfalık eserinde, ileri teknoloji eseri bu görüntülerin ve animasyon filmlerin bilgisayarda hazırlanmasını sağlayan “Adobe After Effects” programını tüm yönleriyle anlattı. İşin meraklılarına rehber niteliği taşıyan kitapla birlikte verilen CD’de de uygulamaları gösterildi.

19 yaşındaki genç, kısa sürede büyük yankı uyandırdı, sinema dünyasından olumlu tepkiler aldı. Kendisini sinema ve teknoloji düşkünü olarak tanımlayan Gediz Üniversitesi öğrencisi Yağızalp Akarsu, şunları söyledi:

“Küçük yaşlardan bu yana zamanım ekran başında geçiyor. Önceleri sadece izliyordum, sonra gördüklerimi uygular hale geldim. En sonunda da ‘Bildiklerimi neden paylaşmıyorum’ deyip yazmaya başladım ve kitabım ortaya çıktı. Sinemacılığa meraklı kişilerden olumlu tepkiler alıyorum. Bu işin profesyonelleri de genç yaşta önemli bir kaynak kazandırdığımı söylüyor. Bu övgüleri duymak, benim için büyük mutluluk.”