Bornova'da Sındır umudunu kesmedi

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, yeniden aday gösterilmesini isteyen ve CHP Parti Meclisi kararını protesto eden destekçilerine umut verdi. MYK'dan kendi adı çıkmasına karşın Parti Meclisi'nde değiştiğini belirten Sındır, "Liste Yüksek Seçim Kurulu'na verilene kadar olan süreçte görevime devam etme mücadelemi sürdüreceğim. Liste verildiğinde kim adaysa arkasında dimdik duracağım" dedi. 

CHP Parti Meclisi kararıyla Bornova Belediye Başkan adayı olarak meclis üyesi Olgun Atilla'nın gösterilmesinin ardından akşam saatlerinde, Başkan Sındır'ı destekleyen 400'e yakın belediye çalışanı, partililer ve Bornovalılar Büyük Park'ta toplandı. 'Bornova belediye başkanına sahip çıkıyor', 'Halk burada komisyon nerede', 'Direne direne kazanacağız' pankartı açan topluluk, 'Bornova uyuma başkanına sahip çık' sloganı attı.

Ankara'da Genel Merkez'de temaslarda bulunduğu öğrenilen Başkan Sındır ise kendisini destekleyenlere yönelik yaptığı konuşmada umut verdi. Yüzde 30'larda olan oy oranının 2009'da yüzde 49-50'lere çıkardıklarını son kamuoyu yoklamalarında ise parti ve belediye başkanına sevgi anlamında desteğin yüzde 69-70'lere çıktığını belirten Sındır, "Önümüzde yerel seçim var. Ben hiçbir zaman için o koltuğa tutkalla kendimi yapıştırmadım. Ben hiçbir zaman için o koltuktan şeref almak gayretinde olmadım. O koltuğa yaptığım hizmetlerle, insani davranış biçimimle, halkımızdan aldığımız sevgiyle, gurur ve onurla o koltuğa şeref kazandırmaya çalıştım. Çünkü ben CHP'nin belediye başkanıyım. CHP'nin şanını, şerefini ve bayrağnı hep dik tuttuk. Dik tutmaya devam edeceğiz" dedi. 

Demokrasilerde aday adaylarının yarışmasının doğal olduğunu belirten Sındır yaptıkları hizmetlerin partisinin aday belirleme komisyonları tarafından değerlendirildiğini, kamuoyu yoklamaları da dikkate alınarak MYK'ya kendi isminin sunulduğunu söyledi. Sındır, "Parti Meclisi'nde ise bir anda parti hukukuna uygun olmayan şekilde, üst organda faklı bir arkadaşımız aday oldu. Kendisine başarılar diliyorum. Kutluyorum. Ancak, görevimin sonuna kadar sizlere birlikteyiz, görevimin azmiyle, aşkıyla hevesimle ikinci bir dönem görevimi yapma gayreti içindeyim. Bundan şüpheniz olmasın. Partimizin Yüksek Seçim Kurulu'na aday listelerini vereceği gün hangi adayımız o listedeyse arkasında dimdik duracak ilk kişi ben olacağım. Ama benim derdim, sevdam Bornova'ya hizmet. Bunun için mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. PM kararlarına hepimiz saygı duyuyuruz. Ancak, izlenen süreç o kadar sağlıklı bir süreç olmadığı için bu süreç sağlıklı bir noktaya gelmeli. Genel Başkan'ın 'Bir kentte aday belirlerken partimize bir oy fazla kazandıracak adayımız kimse biz onu aday belirleriz' sözü var. Bir oy fazlayı verecek olan halktır, seçmendir. Halk ne derse, neyi isterse halkın partisi olan CHP onu yapacaktır. Dilerim parti organlarımız kararlarını yeniden değerlendirecektir. Son karar saygı duyacağız" dedi.

Kamil Okyay Sındır, isim vermeden belediye çalışanlarına seçim sonrası için işten atma imhası yapanlar olduğunu öne sürdü. Sındır, "İl kongreleri, ilçe kongreleri geçirdik. Kimi zaman ben, meclis üyelerim, işçiler başka bir yerde olabilir. Ama hepimi bir çatı altındayız. Ben niye benim partimden birisini bana ihanet ediyor düşüncesiyle işinden edeyim. Asla. Bunu söylememim nedeni son zamanlarda belediye içinde duyduklarımdır. İçim kan ağlıyor ki benim bazı çalışanalarım yarın endişesi taşıyorlar. Yarın endişesi taşıtan her kimse onu şiddetle kınıyorum. Ben bu belediyede bir dönem, iki dönem olurum veya olmam. Ama emekçiye zulmeden, baskı yapan, emeğini duruşunu kendi amaç ve hedefleri doğrultusunde baskıyla yanına çekmeye çalışan her kim olursa karşısında beni bulur. Benim için en büyük yıkım benden sonra bir işçi kadeşimi 'Sen şöyledin, böyleydin ya da sen görürsün önünde iki üç ay var, ondan sonra kendini nerde bulursun' diye tehdit edenleri kınıyorum" diye konuştu.