İzmir Emniyetinde 32 gün sonra bir devir teslim daha

İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesiyle İzmir Emniyet Müdürlüğüne atanan Celal Uzunkaya, bu koltukta sadece 32 gün oturan Sami Uslu'dan görevi devraldı.

Uzunkaya, “Şube müdürü olarak ayrıldığım kente 25 yıl sonra emniyet müdürü olarak atanmak mutluluk verici. İzmirliye en iyi hizmeti vermek için gece gündüz çalışacağız” dedi.

Liman İşletmelerine yönelik geçen 7 Ocak'ta düzenlenen yolsuzluk operasyonunun adından görevden alınan Ali Bilkay'ın yerine atanıp 10 Ocak'ta göreve başlayan Sami Uslu, 33 gün sonra bu görevi Celal Uzunkaya'ya devretti.

Sami Uslu tarafından emniyet müdürlüğü girişinde karşılanan Uzunkaya, daha sonra emniyet müdür yardımcılarıyla tek tek tokalaşarak tanıştı. Ardından tören mangasını selamlayan Celal Uzunkaya, emniyet müdürlüğündeki makamına çıktı. Burada Sami Uslu'yla yaklaşık yarım saat baş başa görüşen Uzunkaya, bu kez kendisi Uslu'yu kapıya kadar giderek uğurladı.

YAPICI ELEŞTİRİLER BEKLİYORUZ

Göreve başladıktan sonra ilk olarak basın mensuplarına açıklama yapan Celal Uzunkaya, İzmir'de başkomiser ardından şube müdürü olarak görev yaptığını söyledi.

Uzunkaya, “Yaklaşık 25 yıl önce şube müdürü olarak ayrıldığım güzel İzmir'e il emniyet müdürü olarak dönmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bundan sonraki süreçte, tıpkı bizden öncekiler gibi İzmirlilere daha iyi daha güvenlik bir kent yaratmak için çalışma arkadaşlarımızla gece gündüz çalışacağız. Bundan önceki çalışma prensiplerimi İzmir'de de devam ettirmenin arzusundayım. İzmir yabancısı olmadığım bir kent. Ülkemizin her noktası gibi İzmir'de en iyi çalışmayı hak ediyor” dedi.

Uzunkaya, basın mensuplarına da, birlikte, çalışmaları kamuoyuna duyuyarak görev yapmak istediklerini, bunun yanı sıra yapılacak olumlu eleştirilerden de yararlanacaklarını dile getirdi.