İzmirli teknik direktörün zor günleri

İzmir'in yetiştirdiği önemli teknik adamlardan Reha Kapsal, başında bulunduğu Şanlıurfaspor'da zor bir dönem geçiriyor. Süper Lig'e yükselme iddiasıyla sezona başlayan Şanlıurfaspor'un peş peşe iki teknik adamla yollarını ayırmasının ardından tercih ettiği Kapsal'ın, 12 Kasımda devraldığı takım, 13 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgi ile 20 puanla 7. sırada bulunuyordu.

İzmirli teknik adamın ilk sınavı bir İzmir takımı Bucaspor'a karşıydı. Buca Arena'daki maç 1-0 Şanlıurfaspor'un galibiyetiyle sonuçlandığında Güneydoğu temsilcisinin aradığı havayı bulduğu ve giderek zirveye tırmanacağı öngörülüyordu.

Ancak hemen ardından iç sahada gelen 4-0'lık Ankaraspor yenilgisi, adeta takip eden haftalardaki keyif kaçıran skorların öncüsü oldu.

Sembol olduğu Altay'da futbolu bıraktıktan sonra başladığı teknik direktörlük kariyerinde önemli başarılara imza atan; Manisaspor'da, Altay'da şampiyonluk yaşayan, Play off oynattığı Karşıyaka'da taraftarın sevgilisi olan, Ümit Milli Futbol Takımı'nda da görev yapan Kapsal'ın Şanlıurfaspor deneyimi istediği gibi yürümüyor.

8 galibiyet, 6 beraberlik, 10 yenilgisi bulunan Şanlıurfaspor, 30 puanla ligde 10. sırada. Kapsal'ın karnesinde ise 3 galibiyet, 1 beraberlilk ve 7 yenilgi var. 

Son olarak Fethiyespor'a kaybedilen maçın ardından eleştirilere hedef olan Reha Kapsal, "Şaka gibi maçlar oynamaktan" şikayetçi.

Reha Kapsal,  1 kişi eksik kaldıkları zFethiyespor maçını "Maça iyi bir başlangıç yaptık. Hiç gereksiz bir karttan 10 kişi kaldık, Onur gibi bir oyuncunun bu hareketi yapmaması gerekirdi. Kendi kalenize bir gol atıyorsunuz. Bir maçta ne gelebiliyorsa bizim başımıza geliyor. Uzun süredir iç saha galibiyeti yok. 11 maçta 8 tane penaltı verilmedi. 60 dakika da 10 kişi ile oynamak kolay değil oyuncuları tebrik ediyorum. Şaka gibi maçlar oynuyoruz. Kendi kalene gol at; 10 kişi kalsın tek kale oyna gol kaçır, buna rağmen iyi oynayarak 90 dakika boyunca oyunun kontrolü bizdeydi. İnsanların futbola bakış açısını değiştirmesi gerekiyor. Maç alınca iyi antrenör, maç kaybedince kötü antrenör dakikaya skora göre bağırmak hoş değil. Bazılarının şahsi hesapları olabilir ama sahada bağırılmaz bu insanlık değil vicdansızlık. Başka hesaplarını burada saha içerisinde görmeyecekler. Hiçbir yerde duymadığımı burada duydum insanın ahlaklı, edepli içinde Allah korkusu ile hareket etsinler" diye değerlendirdi.

Fethiyespor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu ise "Şanlıurfaspor ilk yarı görüntüsünden çok uzakta bir takım daha fazla koşan ve mücadele eden daha agresif takımdan sıkıntı çekeceğimizi düşünüyordum. Özellikle oyunun son bölümünde son 15 dakika da zeminin kaygan oluşu nedeniyle bir takım bireysel hataları da beraberinde getirdi. Şanlıurfaspor 10 kişi kalmalarına rağmen inanılmaz bir baskı kurdu" diyerek rakibine hakkını teslim etti.