Partisini değiştirmedi, 5'nci başvurusunda aday oldu

CHP'den aday gösterilmeyen bazı isimlerin DSP'den başkan adayı olmasının yankıları sürerken CHP'nin Çiğli belediye başkan adayı İnşaat Mühendisi Hasan Arslan, tüm aydınların, yurtseverlerin ülkenin içinde bulunduğu durumu dikkate alıp sorumlu bir biçimde hareket etmesi, onurlu bir duruş sergilemesi gerektiğini söyledi.

SHP ve SODEP dönemlerinden beri sosyal demokrat çizgide siyaset yaptığını, Çiğli'de ise 25 yıldır siyasetin içinde aktif görev aldığını belirten parti emekçisi Hasan Arslan, belediye başkan adaylığını ancak 5'inci başvurusunda elde edebildiğini söyledi.

Arslan, önseçimlerde ve atamalarda bugüne kadar kendisine görev verilmediğini, ancak hiçbir zaman partisine küsmediğini, daha çok azim ve kararlılık içerisinde çalıştığına dikkat çekerek "Partimizin yetkili organları bu kez beni görevlendirdi. Kimsenin yüzünü kara çıkarmayacağım." açıklamasında bulundu.

Çiğli'de devrim yapacağız

Hasan Arslan şöyle konuştu:

"Ülkemizin bu zor günlerinde herkesi bir kez daha düşünmeye davet ediyorum. Birtakım küçük hesaplar kendilerine ve partimize zarar verebilir. Sağduyulu hareket etmelerinde fayda var. Belediye başkan adaylığı için bu benim 5'inci başvuruşum. Ne önseçimlerde ne de atamalarda başkan adayı gösterildim. Kısmet bugüneymiş. Aday gösterilmediğim süreçlerde hiçbir zaman partime küsmedim, sırtımı asla partime çevirmedim. Aksine daha çok sorumluluk almam gerektiğini, daha çok çalışmam gerektiğini düşündüm.

Bir gün partimizin değerli karar organlarının beni de dikkate alacağını biliyordum. Bana bu görevi layık görenlere teşekkür ediyorum. Asıl görevimiz şimdi başlıyor. Halkçı yönetimle, sosyal belediyecilik anlayışıyla Çiğlimizi örnek bir kent yapacağız. Hayata geçireceğimiz projelerle Çiğli'nin çehresini değiştireceğiz.

Bu kente yıllarca inşaat mühendisi olarak hizmet ettim. Kente kazandırdığım eserler var. Ticaretle de uğraştım ve benimle ticari yaşamda birlikte olan insanlar şimdi beni destekleme sözü verdiler. Bunlar arasında çok sayıda farklı partilere mensup insanlar da var. Bana gösterilen bu ilgiyi, bu güveni boşa çıkarmayacağım. Çiğlili vatandaşlarımız özlemini duydukları Çiğli'ye kavuşacaklardır. Yeter ki bize sahip çıksınlar, yeter ki bizi yalnız bırakmasınlar."