Pınar Karşıyaka Yeni Hedefini Belirledi: Euroleague

ULEB Eurocup 2'nci Tur I Grubu’ndaki son maçında Nanterre’ye Paris’te 76-57 yenilerek Avrupa defterini kapatan Pınar Karşıyaka’da Antrenör Ufuk Sarıca yeni rotayı Euroleague olarak belirledi. Eurocup’ta ilk kez yer aldıklarını hatırlatan Sarıca, "İlk turu geçemeyen pek çok güçlü takım oldu ama biz yola devam ettik. İkinci tura kötü başlamamıza rağmen son 16 iddiamızı son maça kadar taşımayı başardık. Daha fazla kadro derinliğimiz olsa iddiamız artardı.

Ulm deplasmanı hariç, tüm 2'nci turu 3 yabancıyla oynadık. Lig ve kupadaki yoğun tempo ile sakatlıklar bizi olumsuz etkiledi" dedi. Karşıyaka’nın asıl hedefinin Euroleage olması gerektiğinin altını çizen Sarıca şu değerlendirmeyi yaptı:

"Artık fikstürümüz rahatlayacak. Lige daha iyi konsantre olacağız. Geçen sezon EuroChallenge Cup’ta final oynayıp, bu sezon Türkiye Kupası’nı kazandık. Pınar Karşıyaka basketbol kültürü, taraftarı, sponsoruyla Euroleague’i hakkediyor. Bu hayal değil. Yol, ligde final ve şampiyonluktan geçiyor. Ligde ilk 4 hedefini son maça kadar kovalayacağız. Bu yıl veya gelecek yıl Euroleague’i zorlamalıyız. Sponsor desteğinin artması veya ekstra sponsorlarla devler arenasına girebiliriz."

DEPLASMAN YAKTI

Pınar Karşıyaka Eurocup’ta son 16 şansını deplasmandaki performansıyla kaybetti. Kupada ilk ve son deplasman galibiyetini ilk turda CSU Asesoft’la Romanya’da oynadığı maçta alan yeşil kırmlızılı ekip, o karşılaşmanın ardından dış sahada üst üste oynadığı 7 müsabakadan boynu bükük ayrıldı. Pınar Karşıyaka evinde ise oynadığı 8 maçın 6’sını kazandı.

BATİSTA FIRTINASI

Karşıyaka'nın NBA patentli pivotu Esteban Batista, Eurocup’ta ilk iki turun en değerli ikinci oyuncusu oldu. Anadolu Efes’ten kiralık gelen Uruguaylı oyuncu, Avrupa’da yalnızca Aykon TED Kolejliler’den Golubovic geçebildi. Batista ilk 16 maç sonunda ribaund krallığında 8.3 ortalamayla 2’nci, sayı krallığında 17.7 ortalamayla 6’ncılığı elde etti. En değerli oyuncu sıralamasında altıncı basamakta yer bulan Dixon ise 18.1 sayı ortalamasıyla sayı krallığında, 5.5’le de asist krallığında 4’üncü oldu.