Göztepe Şampiyonluk Havasına Girdi

PTT 1'inci Lig’e çıkmayı hedefleyen Göztepe, Anadolu Selçukluspor’un ardından lider Hataspor’u da yenerek şampiyonluk yolunda büyük bir adım daha attı. Sarı kırmızılı ekip, zirveyle 9 puana kadar çıkan farkı 2 puana indirip, umut tazeledi.

Devreye üç beraberlikle başlayarak Hatayspor’un takıldığı haftalarda farkı eritme fırsatını tepen Göztepe, son iki maçta şeytanın bacağını kırdı. İlk yarıda 0-0 biten maçın ardından Hatayspor’u deplasmanda 3-2 yenen Göztepe, sezon sonunda olası bir puan eşitliği durumunda ikili averaj üstünlüğünü de eline geçirdi.

Çarşamba günü Hatayspor’un üçüncü sıradaki Pendikspor'a konuk olacağını hatırlatan yöneticiler, aynı gün Yeni Malatyaspor’u yenip, bu sezon ilk kez liderlik koltuğuna oturmayı planladıklarını söylerken Başkan Hüseyin Altınbaş, "Liderliği alarak bir daha koltuktan inmeyeceğiz" dedi. TARAFTAR UNUTMADI Göztepe’de Hatayspor deplasmanında takımlarını yalnız bırakmayan taraftarlar, Gezi eylemleri sırasında 19 yaşında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın Antakya’da yaşayan ailesinin evine giderek başsağlığı diledi. Korkmaz’ın posterini tribüne asan sarı kırmızılıların maçtan sonra, "Ali İsmail Korkmaz, Cumhuriyet yıkılmaz" diye gösteri yapması, Hatayspor tribünlerinden alkış aldı.

HALİL YENİDEN DOĞDU

Göztepe’de ilk yarıda yedek kulübesinde kalan Halil, ikinci yarıda Zafer Turan’ın takımın başına getirilmesiyle kendini buldu. Antalya kampında formasına yeniden kavuşan 21 yaşındaki futbolcu Gaziosmanpaşa’nın ardından Hatayspor’un kilidini de 2 güzel golle açtı. A-2 takımdan profesyonel yapılan Halil, gollerden sonra sevincini tribünlerle paylaştı.

TURAN TEMKİNLİ

Göztepe’yle çıktığı 5 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik alan teknik direktör Zafer Turan, Hatayspor karşılaşması sonrası, "Asıl yarış şimdi başlıyor" dedi.

Daha önce farkı kapatma fırsatlarını teptiklerini hatırlatan Turan, "İlk kez liderlik şansı yakaladık. Hatayspor ve bizimle birlikte Pendikspor, Giresunspor, Yeni Malatyaspor da yarışın içinde. Daha az hata yapan kazanacak" diye konuştu.

Göztepe, çarşamba günü oynanacak Yeni Malatyaspor müsabakası için kampa girdi.