TBL'deki Ege Takımlarında Son Durum

Beko Basketbol Ligi’ndeki 3 Ege temsilcisinden Uşak Sportif ve Pınar Karşıyaka play off, Aliağa Petkim düşme-kalma savaşı veriyor.

12 yıldan bu yana takımın başında olan antrenör Ozan Bulkaz ve mütevazı kadrosuyla tarihinde ilk kez devler arenasına ayak basan Uşak Sportif’in performansı, otoriteleri şaşkına çeviriyor. Sponsoru bile olmayan Uşak temsilcisi yüksek bütçeli rakiplerini sollayıp, sezon başından bu yana play off hattından çıkmadı.

Son üç maçını kazanan Uşak, 12 galibiyetle beşinci durumda. Bu sezon tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nı kazanan, Avrupa’ya veda ettiği geçen haftaya kadar üç kulvarda mücadele eden Pınar Karşıyaka üst üste beşinci kez play off’a koşuyor.

Son üç maçını kaybeden Pınar Karşıyaka, 11 galibiyetle altıncı sırade yer alıyor. Aliağa Petkim ise altıncı sezonunda ilk kez düşme korkusunu bu kadar yakından hissediyor. Maddi ve idari krizi aşamayan Aliağa, 3 galibiyetle son sıraya demir attı. Kurtuluş yolunda rakiplerinden 3 galibiyet eksiği bulunan Aliağa’nın kalan 11 haftada işi zor.