Şöhretler Fethiye'ye Gelecek

Yönetmenliği ve başrolünü aktör Russell Crowe'un üstlendiği 'The Water Diviner' (Su Bulucu) filminin 26 Şubat'ta başlayacak Türkiye çekimlerinin bir bölümü Fethiye Kayaköy'de yapılacak. Türkiye'den Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz'ın da rol aldığı filmin Avustralya çekimlerinin ardından İstanbul'daki bölümlerinin çekimleri 26 Şubat'ta yapılacak.

Sultanahmet, Çemberlitaş, Balat ve Topkapı Sarayı gibi tarihi mekanlarda yapılacak çekimler, mart ayı ortasına kadar sürecek. Film ekibi, İstanbul sahnelerinin tamamlanmasının ardından, Fethiye Kayaköy'de çekimlere devam edecek.

Kaç gün süreceği açıklanmayan çekimler kapsamında aktör ve yönetmen Russell Crowe ile birlikte Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan da Fethiye'ye gelecek.

The Water Diviner, Çanakkale Savaşı'nda çocuklarını kaybeden ve onların ardından Türkiye'ye gelen bir babanın hikayesini anlatıyor. Çanakkale Savaşı'nda kaybettikleri çocuklarının cenazesini ülkesine götürmek için karısına söz verip, cenazeleri almak üzere İstanbul'a gelen babanın yolunun Binbaşı Cemal ile kesişmesiyle başlayan hikaye, 1914- 1919 yılları arasında geçiyor. Film, işgal altındaki İstanbul'u da günümüze yansıtacak.