İzmir'de Asistan Doktorların Grevi Sürüyor

İzmir Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki asistan doktorların geçen hafta başladıkları greve CHP İzmir Milletvekili Musa Çam destek verdi.

Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan asistan doktor, geçtiğimiz hafta yeterli kadronun verilmemesine, az ücrete ve fazla çalışma saatlerine tepki göstererek süresiz greve başlamıştı. Sonuç alınıncaya kadar kentteki diğer hastanelerdekilerin destekleri ile greve devam eden asistan doktorlara bir destek te CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’dan geldi.

En önemli asistan doktorların burada yetiştiğini belirten Musa Çam, “Türkiye genelinde geçtiğimiz yıllara bakıldığında asistan sayısı hızla azalıyor. Ama yatan hasta ve poliklinik hizmeti alan hasta sayısı ise hızla artıyor. Hükümetin yapmak istediği araştırma ve eğitim hastanelerinin içini boşaltıp, özelleştirmek istiyor. Bunun ismini de sağlıkta özelleştirme diyorlar. Asistan doktorların 30 saatlik çalışma koşulları uygun değil. Asistan doktorların kadrosu ise muhakkak yapılmalıdır. Biz asistan doktorların başlattığı bu grevin sonuna kadar yanındayız" dedi.

Kentteki sendikalarında destek verdiği grev şarkılarla ve şiirlerle devam ediyor.