İzmirli Genç İletişimciler AB Yolunda

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı tarafından düzenlenen AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması Televizyon kategorisinde, Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri Naz Sütçü, Recep Susem ve Evren Babayiğit’in “Unity” isimli projeleri birincilik ödülünü kazandı.

AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması'nın nihai jüri değerlendirmesi, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi M. Haluk Ilıcak başkanlığında akademisyenler ve bakanlık yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

AB ülkeleri ile Türkiye arasındaki karşılıklı önyargıları ve bilgi eksikliğini gidermek için genç iletişimcilerin yaratıcılığından faydalanılmasını amaçlayan yarışmaya, Türkiye genelindeki 35 üniversiteden öğrenciler katıldı. Altı kategoride yarışan öğrenciler, eserleriyle Türkiye'nin AB'ye Katılım Sürecinde Kadın ve Çevre alanlarında yürütülen çalışmalar ile Türkiye'nin üyeliğinin AB'ye kazandıracaklarını kendi bakış açılarıyla anlattı. Yaşar Üniversitesi öğrencileri, “Unity” isimli, Türkiye’nin uluslararası arenadaki başarılarının anlatıldığı kısa filmle televizyon dalında birincilik ödülüne layık görüldü.

JENGA İLE ANLATTILAR

Projenin koordinatörlüğünü yapan Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazlı Bayram, “Öğrencilerimiz, herkesin bildiği bir oyun olan Jenga tahtaları ile Türkiye’nin uluslararası arenadaki başarılarını anlattı. Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes’daki ödülü, Orhan Pamuk’un edebiyat Nobel’i, Galatasaray’ın UEFA Kupası’nı kazanması, Sertab Erener’in Eurovision birinciliği gibi birçok başarıyı Jenga ile anlattılar. Bu projeyle zaten Avrupa’nın tam da içinde olduğumuzu vurgulayarak ‘Hala birlikte değil miyiz’ sorusunu sordular, Türkiye'nin üyeliğinin AB'ye kazandıracaklarını kendi bakış açılarıyla aktardılar. Bu ödül, fakültemizin başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Öğrencilerimiz, Haziran ayında ülkemizi Dublin’de de temsil edecek” dedi.

Müziğini Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Serdar Mamaç’ın yaptığı “Unity” isimli projeleriyle ödül kazanan Naz Sütçü, Recep Susem ve Evren Babayiğit ise Türkiye’nin AB üyesi olmasa bile birçok alanda, yaptıklarıyla zaten AB’nin bir parçası olduğunu anlatmak istediklerini kaydetti. Genç iletişimciler önümüzdeki günlerde Yaşar Üniversitesi’nin katıldığı ve AB tarafından desteklenen “Demokrasi ve Gençlerin Katılımı” projesi AB projesi kapsamında bir hafta Portekiz’de görev alacak.