Alman Başkonsolos EİB'i Ziyaret Etti

Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu görevine yeni atanan Thomas Gerlach, Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanları’nı ziyaret etti.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler ile Ege Tekstil ve Hammaddeleri Yönetim Kurulu başkan Vekili Jak Eskinazi, Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu görevine yeni atanan Bay Thomas Gerlach’ı Ege İhracatçı Birlikleri’nde misafir etti ve yeni görevi için başarı temennisinde bulundu.

Ege İhracatçı Birlikleri’nin, ekonomik yönden Ege Bölgesi’ne ve Türkiye’ye olan katkılarının önemli olduğunu belirten Gerlach, görevi süresince ekonomi ve ihracatla yakından ilgileneceğini dile getirdi. İzmir ile Almanya arasındaki ticaretin güçlenmesini arzu ettiklerini söyleyen Gerlach, Ege Bölgesi’nin sanayi, ticaret ve ihracat yönünden Almanya ile ilişkilerinin iyi gittiğini, bu durumun Ege Bölgesi’ndeki sanayi kuruluşlarına ve ticaret potansiyelinin yüksek oluşuna bağlı olduğunu düşündüğünü dile getirdi.

Başkonsolos Thomas Gerlach, “Ege İhracatçı Birlikleri’nin Yönetim Kurulu Başkanları ile tanışmak benim için bir onurdur. Burada bulunmak ve sizlerle tanışmış olmak benim için önemliydi” dedi. Bundan sonra sık sık ihracat sohbetleri yapmak istediğini kaydeden Başkonsolos Gerlach, Almanların ünlü “Oktoberfest” isimli bayram kutlamaları için şimdiden başkanları davet etti. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken tekrar görüşme temennisinde bulundu.