Çevre Sorunları Gençleri Buluşturdu

Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından hazırlanan ve uluslararası üniversite öğrencilerini bir araya getirerek gençler arasında kültürel etkileşim yaratmayı amaçlayan E- twinning projesi Avrupa Birliği tarafından ödüle layık görüldü.

Almanya, Fransa, Polonya ve İtalya gibi ülkelerden 80 üniversite öğrencisinin yanı sıra Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’ndan da 20 öğrencinin katılımıyla hayata geçirilen proje kapsamında gençler, internet ortamında oluşturulan platformda bir araya gelerek yaşadıkları bölgede gördükleri çevre sorunlarını birbirleriyle paylaşarak çözüm arıyorlar. Bu sayede öğrencilerin bir taraftan çevre bilinci edinmeleri bir taraftan da yabancı dillerini geliştirmeleri ve farklı kültürleri tanımaları amaçlanıyor.

Farklı kültürler sanal alemde biraraya geliyor

Yaşar Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Okutmanı ve Proje Koordinatörü Pınar Demiroğlu, internet ortamının gençlerin bir araya gelebilmesi için çok uygun bir platform olduğunu belirterek şunları söyledi: “ Bu proje ile farklı ülkelerden ve farklı kültürlerden gençleri bir araya getirmeyi hedefledik. Bu sayede öğrenciler yaşadıkları bölgelerdeki çevre sorunlarını birbirleriyle paylaşarak, farklı bakış açılarından faydalanarak çözüm önerilerinde bulunuyorlar. Öğrenciler, bir taraftan çevre sorunlarına duyarlılık kazanırken bir taraftan da yeni arkadaşlıklar edinerek yabancı dillerini geliştirebilme fırsatı yakaladılar. Bu projenin internet ortamında yer alması da bize hem zaman kazandırdı hem de projenin sürdürülebilirliği açısından kolaylık sağladı. Gençlerin zaten internet ortamına yabancı olmamaları projenin başarılı olmasını sağladı.”

E-Twinning nedir?

E-Twinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik eden bir topluluktur. 2005 yılında Avrupa Komisyonunun e-öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan E-Twinning, 2007 yılından bu yana Yaşam Boyu Öğrenme Programına sıkı bir şekilde entegre edilmiştir. Merkezi Destek Servisi, Avrupa'daki okullar, öğretmenler ve öğrenciler için eğitimi geliştiren 33 Avrupa Eğitim Bakanlığının uluslararası işbirliğinden oluşan “European Schoolnet” tarafından yönetilmektedir. Ayrıca E-Twinning ulusal düzeyde 35 Ulusal Destek Servisi tarafından desteklenmektedir.