Emanet Eşofmanlı Şampiyon Artık Fenerbahçeli

Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki futbol kulübünden emanet aldığı eşofmanla 54 kiloda Yıldızlar Türkiye Boks Şampiyonu olan lise 1'inci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Merve Türkmen, Fenerbahçe'nin lisanslı sporcusu oldu.

Fethiye'nin Karaçulha Beldesi'ndeki boks akademisinde 4 yıldır eğitim alan Fethiye Fatih Anadolu Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Merve Türkmen, antrenörleri Sami Sunay ve Nezir Can tarafından 17- 27 Ocak'ta İstanbul Büyükçekmece'de düzenlenen Türkiye Yıldız/ Genç/ Büyük Kadınlar Ferdi Boks Şampiyonası'na hazırlandı. Şampiyonanın başlangıç tarihi yaklaşıp Türkmen'in İstanbul'a gitme vakti geldiğinde, kısıtlı imkânlarla gençlere boksu sevdirmeye çalışan antrenörler, Türkmen'le birlikte şampiyonaya katılacak 4 sporcuya maçlara çıkacak eşofman bulamadı.

Durumu öğrenen Karaçulha Futbol Kulübü yöneticileri, genç boksörlere geri almak kaydıyla 4 takım eşofman verdi.

EMANET EŞOFMANLA ŞAMPİYON

Emanet aldığı eşofmanla katıldığı şampiyonada rakiplerini bir bir yenen Merve Türkmen, finalde Buse Yavuz'u mağlup ederek 54 kiloda Yıldızlar Türkiye Şampiyonu oldu. Türkiye Boks Milli Takımı'na seçilen Türkmen, geri vermek üzere emanet aldığı eşofmanla birlikte Fethiye'ye şampiyon olarak döndü.

FENERBAHÇE DEVREYE GİRDİ

Merve Türkmen'in maddi yetersizliklere karşın yakaladığı başarı, Fenerbahçe Spor Kulübü Boks Şubesi'nin dikkatini çekti. Türkmen'in lisansını almak isteyen kulüp, Sami Sunay ve Nezir Can ile bağlantıya geçti. Türkmen'in başarılarına yenilerini eklemesi için çalışan antrenörler, Fenerbahçe'den gelen teklifi büyük sevinçle karşıladı. 15 gün süren görüşmeler sonunda Merve Türkmen'i Fenerbahçe'ye bağlayan lisans geçen cuma günü çıktı.

FETHİYE'DE ÇALIŞACAK

Karaçulha Boks Akademisi'nde antrenörleri gözetiminde çalışmalarını sürdürecek Türkmen, bundan böyle turnuvalara Fenerbahçe adına katılacak. Türkmen'in tüm turnuva giderleri de Fenerbahçe tarafından karşılanacak.

'TUTTUĞUM TAKIMIN SPORCUSU OLMAK BÜYÜK MUTLULUK'

Kendisi de Fenerbahçe taraftarı olan Merve Türkmen, Fenerbahçe'nin lisanslı sporcusu olmanın kendisi için büyük gurur olduğunu söyledi. Bundan böyle daha çok çalışması gerektiğini aktaran Türkmen, "Nisan ayında milli takım kampına katılacağım. Ardından Avrupa Şampiyonası var. Şampiyonadan yeni başarılarla dönmek istiyorum. Bu salondan çıkan ilk şampiyon benim. Ancak buradan çıkacak daha birçok şampiyon var. Fenerbahçeli yöneticilere beni seçtikleri için çok teşekkür ediyorum" dedi.

'MERVE DİĞER SPORCULARIN ÖNÜNÜ AÇTI'

Antrenör Sami Sunay da Merve Türkmen'e Fenerbahçe'den gelen teklifin kendileri için gurur verici olduğunu belirtti. Çok zor şarlarda şampiyonalara katıldıklarını anlatan Sunay, çalıştırdığı salondan Merve gibi birçok şampiyon çıkaracaklarını kaydetti. Merve'nin salondaki diğer sporcuların da önünü açtığını dile getiren Sunay, hedeflerinin Avrupa şampiyonluğu olduğunu söyledi. Fenerbahçe'nin girişimini sevinçle karşıladıklarını vurgulayan antrenör Nezir Can ise, Fenerbahçe'nin dünyanın en büyük amatör kulüplerinden biri olduğunu söyledi. Kulübün Türkmen'e sahip çıktığını kaydeden Can, desteklerinden dolayı Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Fernerbahçe Spor Klübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü Boks Şubesi Kaptanı Mert Öztemel ve Fenerbahçe Kulübü Boks Antrenörü Atagün Yalçınkaya'ya teşekkür etti.

'MERVE'Yİ TELEVİZYONDA GÖRDÜK'

Fenerbahçe Kulübü Boks Antrenörü Atagün Yalçınkaya, Merve Türkmen'in emanet eşofmanla yakaladığı başarıya ilişkin haberi televizyondan izlediklerini belirterek, aynı gün Fenerbahçe Kulübü Boks Şubesi Kaptanı Mert Öztemel'in de kendisine, Merve ile görüşme yapması talimatı verdiğini söyledi. Türkiye genelinde imkansızlıklara rağmen başarılı olan sporculara sahip çıkmaya çalıştıklarını anlatan Öztemel, şunları kaydetti:

"Bundan böyle sporcunun tüm turnuva giderleri Fenerbahçe tarafından karşılanacak. Merve artık lisanslı sporcumuz. Önümüzdeki hafta istanbul'a davet edip malzemelerini vereceğiz. Ayrıca bu haberi kulübümüzün televizyonu ve dergisinde duyurmak istiyoruz. Kulüp başkanımız Aziz Yıldırım'dan aldığımız destekle Türkiye genelinde bu tarz sporculara sahip çıkmaya çalışıyoruz. Merve bundan böyle kulübümüz adına katılacağı turnuvalarda elde ettiği başarılarla göğsümüzü kabartacak."