Muğla ve Manisa'nın yeni valileri

Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan Valiler kararnamesi ile Manisa ve Muğla valileri de değişti. Muğla Valisi Fatih Şahin ve Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, merkeze alındı.

Muğla'da 3 yıl görev yapan Vali Fatih Şahin, 2010 yılında Karaman Valiliği'nden Muğla'ya atandı. Fatih Şahin, başta kültür turizmi, restorasyonlar, yürüyüş yolları ve çevre yatırımlarına büyük destek verdi. Halktan biri gibi yaşayan, korumasız dolaşan, kendi alışverişini yapan sade bir vatandaş tarzında yaşayan Vali Şahin, esnafla ve halkla sohbetler ederek sorunları yerinde dinledi. Yoksulların ve garibanların babası olarak adlandırılan Vali Şahin, makamına gelenleri hiçbir zaman geri çevirmemesi ile tanınmaktaydı. Yerine ise Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer atandı.

MANİSA VALİSİ DAŞÖZ: "HAYIRLI OLSUN"

 

Çankaya Köşkü'nün onaylamasıyla merkeze alınan Halil İbrahim Daşöz Ağustos 2011'de Manisa'ya atanmıştı. 2 gündür Ankara'da olan Manisa Valisi Daşöz, projelerini tam olarak hayata geçirmeden Manisa'dan ayrılmaktan büyük üzüntü duyduğunu belirtti.

Daşöz, "Manisa'da yapacağımız daha çok işler vardı. Ancak biz nerede olsa görev yapmaya hazırız. Manisa için hayır olacağına inanıyorum" dedi.

Yeni Manisa Valisi, Nevşehir Valisi olarak görev yapan Abdurrahman Savaş oldu.