Aziz Kocaoğlu ve Tartan İçin Suç Duyurusu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan hakkında, 20 milyon lira değerindeki araziyi yeşil alan yapmak ve mahkeme kararını uygulamamak gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu.

Sabah'ta yer alan habere göre Konak Belediyesi, Onur Yetkin, Altay Çizgenakad, Ural Çizgenakad ile Ülkü Selgur'un Göztepe semtinde mirascı oldukları 20 milyon lira değerindeki arsanın tamamını yeşil alan ilan etti. Alanın yeşil alandan çıkarılarak konut ve otopark olarak düzenlenmesini isteyen mirasçılar açtıkları davayı kazandılar.

Davadan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi 1/5000'lik planlarında alanı konut ve otopark alanı olarak düzenledi. Kesinleşen kararın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile kendisine bağlı Konak Belediyesi Başkanı Hakan Tartan, mahkeme kararını uygulamadı. Bunun üzerine mirasçıların avukatı Fahri Alpaslan, "Mahkeme kararının uygulanmasını kasten engellemeye teşebbüs ederek görevini kötüye kullanmak" suçlarından Kocaoğlu ile Tartan hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcı mirasçıların şikayetini dikkate alırsa Kocaoğlu ile Tartan, 3 ile 5 yıl arasında hapis istemiyle yargılanacak.

"DEFALARCA UYARDIK DİNLEMEDİLER"

Müvekkillerinin maliki oldukları İzmir Göztepe semtinde bulunan 20 milyon değerindeki arsanın Konak Belediyesi tarafından yeşil alan ilan edildiğini belirten avukat Fahri Alpaslan, "Konak Belediyesi'nin 1/1000'lik imar planında yeşil alan gösterdiği alanın konut ve otopark olarak gösterilmesi için dava açtık. İdare Mahkemesi'nde görülen davayı kazandık. Yapılan itirazlar üzerine Danıştay'a giden dava yine lehimize bitti. Mahkeme kararlarını Büyükşehir ile Konak Belediyesi'ne gönderdik. Büyükşehir Belediyesi 1/5000'lik planı konut ve otopark olarak değiştirdi. Konak Belediyesi, mahkeme kararına rağmen planı değiştirmedi. Konak Belediyesi'nin bağlı olduğu Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ve Konak Belediyesi yetkililerine defalarca uyarıda bulunduk. Davanın kesinleşmesinin üzerinden bir yıl geçti. Büyükşehir Belediyesi ile Konak Belediyesi mahkeme kararını uygulamayınca Aziz Kocaoğlu ile Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan hakkında suç duyurusunda bulunduk" dedi. Alpaslan, "Her iki belediye, kesinleşen mahkeme kararını tanımamıştır. 30 gün içinde uygulanması gereken kararı uygulamamıştır. Bu suçtur. Keşke konu savcılığa intikal etmeden çözülseydi" dedi.

Kaynak: sabah.com.tr