Ege Üniversitende Kadınlar Satranç Turnuvası

Ege Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Satranç Kulübü tarafından düzenlenen "EÜ Ferdi Kadınlar Satranç Birinciliği" turnuvasının ilk maçları, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kafeteryası’nda gerçekleştirildi.

Turnuvaya dört adet ulusal kuvvet derecesine sahip kadın oyuncu ile birlikte kadın milli takım oyuncusu olan Emel Kaya katıldı. Satranç Topluluğu Genel Koordinatörü ve aynı zamanda Uluslararası Satranç Hakemi olan Melih Çiçek, “Ege Üniversitesi Satranç Topluluğumuz bu yıl aktifleşti. Üyelerimizin arasında satrancı hiç bilmeyen, sadece ilgi duyduğu için katılan arkadaşlarımız var. Bu turnuva sadece kadınlara özel bir turnuva. Bundan sonra 24 Mart- 9 Nisan tarihleri arasında 9 tur İsviçre sistemi ile oynanacak fakülteler arası bir turnuva olacak.

Ardından da 12-16 Mayıs tarihleri arasında da tüm Türkiye’deki üniversitelerin katılımıyla yine burada üniversiteler arası satranç turnuvası şenliği gerçekleştireceğiz. Böylece Ege Üniversitesi yılda 4 adet turnuvaya kavuşmuş olacak” dedi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden önce düzenlenen ve sadece kadınların katıldığı "EÜ Ferdi Kadınlar Satranç Birinciliği" turnuvası 7 Mart günü yapılacak maçlarla son bulacak. İlk üçe girenlere kupa ve madalya verilecek.

Müge Akyıldız-Fadime Kuzu İZMİR(Ege Ajans)