Bursa İbrahim Yazıcı'ya veda ediyor

Bursaspor şampiyon başkanına veda ediyor. Bursaspor’u şampiyonluğa ulaştırarak tarihe geçen Başkan İbrahim Yazıcı için Atatürk Stadı’nda tören düzenlendi.

İbrahim Yazıcı’nın Türk bayrağına sarılı cenazesi şampiyonluk kupasıyla birlikte stadyuma getirildi. Binlerce yeşil-beyaz sevdalısı başkanlarını son yolculuğuna uğurlarken yalnız bırakmadı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, taraftarın talebi doğrultusunda yeni stadyuma ’Timsah Arena İbrahim Yazıcı’ isminin verilmesi için gerekenin yapılacağını söyledi. Arınç, Yazıcı’nın cenazesi vesilesiyle camiaya birlik ve beraberlik mesajı verdi.

ŞAMPİYONLUK KUPASI TABUTUNUN YANINDA

Tribünlere Başkan Yazıcı’nın şampiyonluk kupasıyla çekilmiş fotoğrafı ve "Şampiyonluk görmeden yitirilen yüreklere şampiyonluğu orada anlat başkanım, Allah’a yemin olsun, sana söz olsun dik durmaya devam edeceğiz" yazılı pankart asıldı. Başkan İbrahim Yazıcı’nın eşi Ayşen kızı Efsun oğlu Serkan Yazıcı taziyeleri Atatürk Stadyumu’nda kabul etti. Bursasporlu futbolcular da cenazenin yanında sahanın ortasında dua etti. Cenaze töreninde yakalarına Başkan Yazıcı’nın siyah beyaz fotoğraflarını asan binlerce Bursaspor taraftarı hep bir ağızdan tekbir getirdi. Teksas tribünü de, "Ruhumuzu huzura erdirmeye o kadar yakınsınız ki" pankartı açtı. Taraftarlar, yeni stadyuma Timsah Arena İbrahim Yazıcı isminin verilmesini istedi.

"TARAFTARIN TALEBİNİ DEĞERLENDİRİP, O COŞKUYU BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ"

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursaspor taraftarı ve törene katılanları vefakarlığından dolayı tebrik ederek, "Bugün taraftarlarımız İbrahim Yazıcı’nın adının ebedileşmesi için çok güzel bir teklifte bulundu. Bunu değerlendireceğiz. Bunun coşkusunu hep beraber yaşayacağız" dedi.

En güzel nasihatın ölüm olduğunu, bunu Peygamber Efendimizin Hazreti Ömer’e aktardığını anlatan Başbakan Yardımcısı Arınç, "En güzel vaiz musalla taşıdır, cenazedir. Susar, ama çok şey konuşur. Cenazeye baktığımız zaman herkes de tefekkür etmeli. Herkes sükunetle hayata veda edeceğini düşünmeli. Ebedi hayatın ahiret yurdu olduğuna inanmalı. Ben hepinizin ölüme bu gözle baktığınıza inanıyorum. Ölümden kaçmak yok. Aynı yaştayız. Ben de Bursa doğumluyum. Meclise de 1995 yılında birlikte girmiştik. Ben İbrahim Yazıcı kardeşimi iyi biliyorum. Onun iyi bir insan olduğunu, iyi işler yaptığını düşünüyorum. Bursa’nın kıymetli evladı olarak Bursaspor’a hayatını vermiş bir insan olarak iyi olduğuna inanıyorum. Ben bütün gönlümle hakkımı helal ediyorum. Benim Bursa’dan siyasete devam etmem arzu edildiğinde ilk günlerde yanımda İbrahim Yazıcı’yı buldum. O bana büyük bir sevgi, sadakat gösterdi. Benim başarılı olmam için temennide bulundu, çalıştı. Ben de kendisinin yanında oldum Karşılık verdim. Bursaspor’la ilgili sıkıntılar vardı. Taraftarlarımız mahkemelik olmuştu, kendisi hakkında, genel kurulla ilgili dava açılmıştı. Ertuğrul Sağlam kardeşimiz şahittir. Günlerce haftalarca görüştük. ’İbrahim sen iyi bir insansın. Sen Bursaspor’un başında kal’ dedim. ’Bursaspor’un başarıları senin hayatının en büyük gayesi, arkandayım’ demiştim. Bursa’da çok güzel insanlar var. Bursaspor’a başkanlık yapacak elbette birçok insan bulunabilir. 3 milyon Bursa ve 75 milyonluk Türkiye Bursa’nın başarılarını her zaman alkışladı. İbrahim Yazıcı da çok sevildi. Bursa’nın başarıları bundan sonra onu son mekanında mutlu edecek" diye konuştu.

Bülent Arınç, Bursaspor camiasından birlik beraberlik içinde olmalarını isteyerek, "Bugün nasıl bir cenaze bizi bir araya getirdi. Her konuda yan yana oturan herkes, geçmişle bir kavganın, bir çekişmenin, bir çatışmanın, bir küskünlüğün içinde olabilir. Gün o gün değil, bugün barışmanın sarılmanın, bugün birbirimizi affetmenin günü. İbrahim Yazıcı’nın hatırına aramızda küskünlükler varsa bunları ortadan kaldıralım. Onun manevi ruhu etrafında hep beraber Bursa ve Bursaspor için kenetlenelim. Bunu yapacağınızdan fazlasıyla eminim. Sayın Yazıcı sen bizi bir araya getirdin. Mekanın cennet olsun" şeklinde konuştu. Bursa Valisi Şahabettin Harput da, İbrahim Yazıcı’nın hizmetlerinden övgüyle söz ederek, "Bursa onu unutmayacak. Allah mekanını cennet etsin" diye konuştu.

RECEP ALTEPE: "BURSA’NIN ADINI DÜNYAYA DUYURDU"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, duygularını şöyle dile getirdi: "Bu dünyada en önemli olan şey güzel bir iz bırakmak. En güzel şekilde dostlarıyla birlikte uğurlanmak. Burada bunu en güzel şekilde yaşıyoruz. 3 yıl önce herkesin imrendiği, herkesin kıskandığı o kupanın alındığı bu güzel alanda, on binler Sayın Yazıcı için toplanmış. Allah herkese böyle cenaze namazı nasip etmez. Kendisine Bursa’ya yaşattığı güzellikler için, dünya markası yolunda güzel adımlar attırdığı için Bursa halkı adına şükranlarımı arz ediyorum."

RECEP BÖLÜKBAŞI: "ONU GEÇ BULDUK, ÇABUK KAYBETTİK"

Bursaspor 2. Başkanı Recep Bölükbaşı ise, Yazıcı’nın bir eş, bir babadan daha fazlası olduğunu kaydederek, "Bir dost, bir arkadaş, bir yoldaştan daha fazlasıydı bizim için. Onu geç bulduk, çabuk kaybettik. Her ölüm zamansız, her ayrılış erkendir, ama başkanımızın sürpriz vedası hepimizin omuzlarına ağır bir yük bıraktı. Tadını çıkaramadı şampiyonluğun. Hakkıyla yaşayamadı. Bursaspor camiasına armağan ettiği başarıları şimdi düşünüyorum da birlikte çalıştığımız dönemde daha fazla gülerken görmeliydik. Hep içine attı. Yaşadığı sıkıntıları, acıları, engellemeleri kendi çözmeye çalıştı ya da bizi üzmemek için hissettirmemeye gayret etti. Anlatmasa da bakışlarından anlardık neleri içine attığını. Türk futbolunda devrim yapacaksın, Bursaspor ismini şampiyonların arasına yazdıracaksın. Bir kez olsun şampiyonluğun arkasına sığınmayacaksın. Bunu ancak İbrahim Yazıcı gibi mütevazılığın kalesi bir adam yapabilirdi. Çok erken veda bu. Sensizliğe alışmak sevenlerin için kolay olmayacak. Bursaspor’u nerede görmek istediğini, yol arkadaşların olarak bizler biliyoruz. Spor adamlığı konusunda dik duruşun, Bursaspor’u parlak geleceğe taşımak isteyen herkes için yol gösterici olacaktır. Gözün arkada kalmayacak. Bursaspor’un teminatı tribünlerde gördüğün ve yaşarken her defasında tek desteğin dediğin büyük taraftarın olacak. Rahat uyu büyük başkan, mekanın cennet bol olsun. Hakkını helal et bizlere" ifadelerini kullandı.

HİKMET KARAMAN: "BİRLİKTE YÜRÜYELİM"

Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman da, "Başkanım! Beni bu kulübe siz getirdiniz" diyerek, "Zaman zaman birden gelip kayboluyordunuz. Bana şunu ifade ettiniz. Hikmet, önümden yürüme, seni izlemeyebilirim. Arkamdan gelme seni göremeyebilirim. Yanımda kal, dostum kal. Birlikte yürüyelim. Hakkını helal et büyük başkanım. Allah mekanını cennet etsin" şeklinde konuştu.

ERTUĞRUL SAĞLAM: "SIKINTILARA HEP GÖĞÜS GERDİ"

Bursaspor eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam da, İbrahim Yazıcı ile 4 yıl birlikte çalıştıklarını hatırlatarak, "Onun vizyonu, hırsı, olayları çok soğukkanlılıkla değerlendirmesi, büyüklüğü her zaman bize güç verdi. Hiçbir zaman işin kolayına kaçıp popülizm yapmadı. Hadi başkanım oyuncu alalım dediğimde, Ertuğrul ben bu Bursaspor’u aldığımda borçla sıkıntılar yaşadık. Ben bu görevi bıraktığımda yerimize gelenler aynı sıkıntıyı yaşamasın diyerek eleştirilere göğüs gerdi. Kendini taraftarın önüne atarak bu şekilde değerlendirdi. Bir gün İstanbul deplasmanında bir genç yanımıza geldi. O dönem mahkeme süreciydi. Başkanım ’Ben sizin paralarınızla okudum. Şimdi avukat oldum. İzin verirseniz mahkeme sürecinde yardımcı olmak istiyorum’ dedi. İyilikseverdi. Şampiyonluğu yaşadık. Sizler yaşarken gördünüz. 26 yıl sonra bir Anadolu takımının şampiyonluğunu yaşadık. En büyük pay onun olmasına rağmen ön plana çıkmadı. Hayatını Bursaspor’a adamış. Şampiyonluk görmeden hayatını kaybetmiş, şampiyonluk görmeden yitirilen yürekler de vardı. Cennette şampiyonluk görmeden yitirilen yüreklere şampiyonluğu anlatıyor. Türk futbolunun başı sağ olsun" dedi.

SERKAN YAZICI: "BABAM KİN TUTMAZDI, HEPİNİZE HAKKINI HELAL ETTİ"

İbrahim Yazıcı’nın oğlu Serkan Yazıcı, babasının kin tutmayan biri olduğundan bahsederek, "Hepinize hakkını helal ettiğine eminim, bana da söylemişti. Hepimiz öleceğiz. Ama babam bizi ölümüne alıştırdı. Ölümünü bizim gururlanacağımız şekilde bize yaşattı. Allah mekanını cennet eylesin. Ben hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu

MEHMET GÜZELSÖZ: "BAŞKANIMIZ UNUTULMAYACAK"

Bursasporlu Taraftarlar Derneği Başkanı Mehmet Güzelsöz, İbrahim Yazıcı’dan hakkını helal etmesini isteyerek, "Dik duruş denilince akla Bursaspor geliyorsa, yeşilin yanındaki beyaza leke bulaşmamışsa, başımız dik geziyorsak onun sayesindedir. İbrahim Yazıcı ismi bizim için çok farklı bir yerdedir. Buradan hep beraber omuz omuza başkanımıza seslenelim. Başkanım unutulmayacaksın. Bursaspor’a kazandırdıkların ve bize yaşattıkların asla unutulmayacak" dedi. Kaptan Ömer Erdoğan da, büyük bir insanı kaybetmenin üzüntüsünü derinden yaşadıklarını kaydederek, "3 sene önce burada başkanımızla şampiyonluk kupasını kaldırmıştık. Allah mekanını cennet eylesin. Allah ailesine sabır versin" ifdelerini kullandı.

Bursaspor taraftar grubu Ünitimsah Başkanı Ender Yılmaz da, taraftarla ikinci şampiyonluk sözü vererek, ikinci kupayı İbrahim Yazıcı’nın mezarına götüreceklerini anlattı. Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya da, "Aynı çatı altında mesai yaptığımız bu camiayı şampiyon yaparak dünyaya duyurdu. Hayallerini gerçekleştiremeden aramızdan ayrıldı. Biz divan ve gelecek yönetimle birlikte hayallerini gerçekleştirip senin ebedi istirahatinde rahat uyumanı sağlarız. Güle güle büyük başkan" şeklinde konuştu.

TARAFTARLAR YAZICININ İSMİNİN YENİ STADA VERİLMESİNİ İSTEDİ

Taraftarlar ise yeni stadyuma İbrahim Yazıcı adının verilmesi için tezahürat yaptı. Taraftarlar, "İbrahim Yazıcı Timsah Arena" sloganları attı. Taraftarın bu konuyla ilgili imza kampanyası başlatacağı da öğrenildi.

BURSASPORLU FUTBOLCULAR SİYAH BEYAZ T-ŞÖRT GİYDİLER

Bursasporlu futbolcular ise törene Başkan Yazıcı’nın fotoğrafının bulunduğu siyah tişörtler giyerek katıldı. Törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eski bakanlardan Mehmet Ağar, Cavit Çağlar, Bursa milletvekilleri, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Başkanı Halil Ünal, Bursaspor yönetim kurulu üyeleri, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Bursaspor eski teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, Göksel Gümüşdağ, spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe 2. Başkanı Ali Koç, eski futbolcu milletvekili Hakan Şükür, Gaziantepspor Kulubü Başkanı İbrahim Kızıl, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ile çok sayıda seveni katıldı. Tören sonunda ise Bursa Milletvekili Ali Kul dua yaptırdı.

BURSA TRAFİĞİNE CENAZE DÜZENLEMESİ

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı’nın bugün yapılacak cenaze töreni sebebiyle şehir merkezindeki bazı caddeler araç trafiğine kapatıldı. Tören sebebiyle saat 14.00’e kadar Stadyum, Altıparmak, Atatürk ve Yeşil caddelerinin araç trafiğine kapatıldı. Yazıcı’nın naaşı stat kavşağından itibaren omuzlarda Altıparmak Caddesi’ni takiben cenaze namazının kılınacağı Ulucami’ye getirildi.