Cerrah rock'çılar

İzmir’de, üçü Kent Hastanesi’nde görevli farklı branşlardaki beş cerrahın kurduğu “Therocktors” adlı müzik grubu, ilk sahne sınavını verdi, dinleyicilerden tam not aldı.

En zor ve stresli mesleklerin başında gelen hekimliği seçen ve en büyük tutkuları müzik olan beş cerrah arkadaş, canlı performansla ilk sahne deneyimini yaşadı. İzmir Kent Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahı Doç. Dr. Kutsal Turhan’ın bateride, Ortopedi Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Akel'in elektro gitar ve vokalde, Estetik ve Plastik Cerrahı Opr. Dr. Kamil Kılıç'ın elektro gitarda, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Kalp Damar Cerrahı Opr. Dr. Soysal Turhan'ın klavye ve vokalde, Ege Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan Çocuk Cerrahı Prof. Dr. Coşkun Özkan'ın basgitarda olduğu “Therocktors' adlı grup, ilk konserini Bostanlı Paprika restoran-barda verdi.

Rock müzik yapan cerrahların ilk konserini izleyenler ise İzmir Kent Hastanesi çalışanları oldu. Kent Sağlık grubu Genel Müdürü Dr. Ruşen Yıldırım ve Başhekim Prof. Dr. Alp Demireller de dinleyiciler arasında yer alırken, grup keyifli dakikalar yaşattı.

Grubun kurucularından Doç. Dr. Kutsal Turhan, “Bu orkestra müzik seven beş kişi tarafından kuruldu. Burada ilk olarak amacımız hoş vakit geçirmek ve sevdiğimiz müzik tarzını yapmaktı. Grup olarak 3- 4 ay boyunca her hafta çalışma yaptık, ortaya da güzel şeyler çıktı. Bir hocamızın önerisiyle bu tarz bir gece yapılması fikri geldi. Çocukluk hayallerimizi gerçekleştirdik. Umarız dinleyicilerimiz güzel bir gece geçirmiştir” diye konuştu.

Gecenin  sürprizini ise Ege Üniversitesi’nin önceki rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır yaptı. Hocaların hocası Bayındır, öğrencilerinden önce sahne alıp, dinleyicilere gitarıyla iki Latin şarkısı söyledi. Dinleyicileri bu performansıyla şaşırtan Bayındır da büyük alkış aldı. Cerrahların konseriyle coşan sağlık çalışanları da müzik dolu gecede stres attı.